Sinkadusmåndag

Sinkadusmåndag är min genomgång av rollspelstidningen Sinkadus, en publikation som gavs ut av Äventyrsspel/Target Games under 80- och 90-talen. Ibland är den riktigt bra, ibland rent ut sagt konstig, men alltid ett intressant tidsdokument från den svenska rollspelhobbyns barndom.

Klicka på ett omslag för att läsa.

sinkadus01mini sinkadus02mini sinkadus03mini sinkadus04mini sinkadus05mini sinkadus06mini sinkadus07mini sinkadus08mini sinkadus09mini sinkadus10mini sinkadus11mini sinkadus12mini
sinkadus13mini sinkadus14mini sinkadus15mini sinkadus16mini sinkadus17mini sinkadus18mini sinkadus19mini sinkadus20mini sinkadus21mini Nr 22 sinkadus23mini Nr 24. sinkadus25mini Nr 26. sinkadus27mini Nr 28. sinkadus29mini sinkadus30mini sinkadus31mini sinkadus32mini sinkadus33mini sinkadus34mini sinkadus36mini sinkadus37mini sinkadus38mini sinkadusplansch

Klicka här för ett Flickr-album med alla omslag.

Övriga Sinkadus-relaterade artiklar

22 reaktioner på ”Sinkadusmåndag

 1. Du borde samla alltihop. På nåt sätt. Men jag förstår att det skulle bli svårt. Kommentarerna är ju också intressanta, men svåra att återge på något annat sätt.

  Gilla

 2. Ett år försent snubblar man alltså in här. Festen är redan över. Typiskt. Nåja, jag vill ändå stämma in i kören och tacka för denna läsning som förgyllt min sommar i år. Hade nog aldrig trott att de gamla rollspelsdagarnas glans kunde ge återsken så här långt senare. Det har både varit svidande nostalgiskt och oerhört underhållande att titta in i denna tidsbubbla som du trollat fram här. Tack, tack.

  Gilla

 3. För egen del berodde det på att man gick upp i de äldre tonåren samt att känslan för den nya tiden med berlinmurens fall gjort sitt. Mutant-apokalypsen tex, kändes inte längre ”sannolikt att inträffa”.

  Gilla

 4. Så utomordentligt bra. Hittade hit från Anders Blixts blog tror jag (”han leve!”). Eller om det var tvärtom.

  Det blir svårt att förklara för nästa generation hur viktigt det här var för oss, ett par år på 1980-talet. Men, men …

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s