Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Now

Hej, jag heter Magnus Dahl. Piruett är en blogg där jag skriver lite vad jag vill. Tydligen vill jag oftast skriva om fantasyböcker och rollspel. Min genomgång av gamla rollspeltidningar är bloggens populäraste inlägg.

Aktuellt

  • Semestermode
  • Efter migrering av bloggen till ny serverlösning visar det sig att en hel del bilder saknas i äldre blogginlägg. De finns kvar bakom kulisserna så att säga, men något med länkningen har hoppat ur och det måste åtgärdas manuellt bild för bild. Så det är ett kul sommarprojekt!
En bild på mig där jag läser Steven Brusts ”The Book of Jhereg”.

LÄS HÅRT

Johan Wanloo och jag gör podden LÄS HÅRT! tillsammans. Det är en bokcirkel, kan man säga. I slutet av varje avsnitt väljer vi en bok som vi sedan diskuterar i efterföljande avsnitt. Ett avsnitt i månaden är tanken, men livet kommer ofta i vägen.

Just nu läser vi Ray Bradburys ”Blommande vin”.

CHAINMEJL

Alla ska ju ha ett nyhetsbrev, och mitt heter CHAINMEJL och kommer då och då. Det om böcker. Man kan se det som Piruett, fast i en annan tidslinje.

För övrigt kan man få Piruett i mejlen också, vilket kan vara smidigt!

Poesi

Om du gillar Piruett så är det tveksamt om du kommer gilla min diktsamling ”The Vacation Machine” från 2017. Prove me wrong. Jag håller på att jobba på en ny samling as we speak. Det går lååångsamt, men det går framåt. Titel: TBD.

Generativ AI

I mitt jobb som Creative Director på KIT är jag ute och föreläser en hel del om generativ AI. Det är kul! Men ännu roligare är mitt lilla konstprojekt jag pular med när jag har tid (aldrig). Jag avvaktar dock med att visa något. Sorry not sorry.

Kontakt

E-post: magnus@piruett.se

Sociala medier: BlueSky, Mastodon, Threads, Instagram, Linkedin


Denna now-sida är inspirerad av Herman. Senast uppdaterad 13 juli 2024.