Rubiconmåndag

Rubiconmåndag är en genomgång av den gamla rollspelstidningen Rubicon från Lancelot Games. Tidningen gavs ut 1989-1991 och skilde sig från konkurrenten Sinkadus genom att inte bara behandla Lancelots egna spel, utan även publicera artiklar till en rad utländska lir.

Rubicon – nummer för nummer

Rubicon nr 1 (februari 1998): Namn i rollspel, rollspelet Western, Top Secret/SI, Willow, ”Vad är konfliktspel?”

Rubicon nr 2 (juni 1989): Ännu mer konflikspel, Michael Moorkcock, Den magiska spegeln, Björn Wahlberg om Stjärnornas Krig, Terry Pratchett.

Rubicon nr 3 (november 1989): ”Magisystemet i Khelataar är nog det som mest inbjuder till sant rollspelande”, den fjärde generationens rollspel, Twilight 2000, Spacemaster-äventyr, spådomar, ROLLspel.

Rubicon nr 4 (februari 1990): Khelataar, Damer och demoner, fantasy i rollspel, fanzin, hemmagjorda rollspel.

Rubicon nr 5 (april 1990): Call of Cthulhu, Western, Ars magica 2nd edition, gynofobi, Caarevels dolk.

Rubicon nr 6 (juni 1990): Premiär för Wastelands, ”Generationer i rollspel: Om rollspel och deras utveckling”, Megatraveller, en novell i Khelataars värld.

Rubicon nr 7 (augusti 1990): Klotterplanket, ”Rollspel är livet”, värdshus, soloäventyr till AD&D, första artikeln om Wasteland, cyberpunk.

Rubicon nr 8-10 (okt 1990-juni 1991): Den slutgiltiga domen över Rubicon, vad hände med Lanceot Games, Khelataar, Wastelands, Space 1889, SVEROK

5 reaktioner till “Rubiconmåndag

  1. Jag gillade Rubicon men får nog erkänna att omslaget till första numret var gräsligt. Omslagen till nr 2, 8, 9 och 10 var däremot riktigt snygga.

    Gilla

  2. Jag har ett mycket svagt minne av ett äventyr till Kult (tror jag det var) som utspelade sig i ett koncentrationsläger. Någon som känner igen det? Jag trodde att det kanske kunde finnas i ett Rubicon-nummer men har inte sett något sådant i genomgångarna här.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s