Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Guldåren

Förresten, efter att ha läst ”Äventyrsspel” och ”Finna dolda ting” är det uppenbart för mig att den svenska rollspelsboomen på 80-talet i princip uppstod av en slump.

Visst, rollspelen låg helt rätt i tiden, men så var det över hela västvärlden, och i de flesta länder blev boomen inte  stor. Det avgörande tycks ha varit att en person råkade känna en annan person, och att den personen hade kontakter hos en leksaksdistributör.

  2 svar

  1. Profilbild för Lars Krantz
   Lars Krantz

   Ja, slumpen är en faktor som ofta kan vara avgörande men som väldigt många aldrig räknar in. Jag lutar nog också mycket åt individer som är förbannat drivna. Ett fåtal personer kan faktiskt påverka väldigt mycket om den/dom strävar hårt. Ett bra exempel på detta är Faraos Cigarrer i Köpenhamn. De har gjort väldigt mycket för att mainstreamserier i Danmark är så stort tror jag.

   1. Profilbild för Magnus Edlund

    Självklart handlar det inte bara om tur. Framgång står alltid på tre ben: talang, hårt arbete – och tur.

    Som du påpekar är det ofta folk glömmer att nämna tur. I synnerhet folk som faktiskt har nått framgång lägger gärna vikten på de två första benen.

    Men tur är minst lika viktigt. Det finns så många hårt arbetande, talangfulla människor som aldrig lyckas ta det där sista steget för att de inte har haft turen att träffa rätt människor, turen att haft rätt tajming, turen att vara född av rätt föräldrar, el dyl.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *