”Korpen flyger”-mössen slår till igen

wintercoverMouse guard: Winter 1152 är en lysande fortsättning på det första Mouse guard-albumet. Liksom sin föregångare är Winter en liten, intim berättelse så långt bort från svulstig fantasyepik man kan komma. Ni ska inte tro att det betyder att serien saknar dramatik eller spänning, tvärtom faktiskt, utan bara att den rör sig på ett mer personligt plan. Det är karaktärerna själva som är intressanta och skapar drama, inte händelserna omkring dem – även om de kan vara rätt fantastiska de också.

David Petersen är om möjligt ännu säkrare i sina teckningar än tidigare, Winter helt mongotastiskt vacker att läsa, varje sida är som en smekning. Bitvis har jag lite svårt för hans sätt att skriva – språket kan kännas väl bombastiskt i bland – men på det stora hela har Petersen utvecklats märkbart även som författare de senaste åren.

Har du inte något emot att läsa om antropomorfa möss, så finns det ingen som helst anledning till att inte köpa Mouse guard: Winter 1152 omedelbart. Hm … skulle vara om du är väldigt kär i ugglor. I sådana fall kan du också fundera på att hoppa serien.

5 reaktioner till “”Korpen flyger”-mössen slår till igen

  1. Fullt medhåll här! Jag kände till när jag läste som att jag tyckte att Fall ändå var bättre, men Winter växer liksom. Det är svårt att jämföra dem – som två olika versioner av samma berättelse.
    Nåväl, ser fram emot The Black Axe – det ska bli ballt.

    Gilla

  2. Pingback: Läst 2009 (del 3)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s