Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Tio saker jag vill göra

Har varit hemma och sjuk hela veckan. Det är förbannat värdelöst. I går trodde jag att jag blivit frisk, äntligen, men ack så fel jag hade. Feber alltså, hur överlevde man det innan värktabletter uppfans?

En bra sak med att ligga hemma med feber är att a) man har tid att fundera och b) febern får en att fundera i … lite annorlunda banor, och komma ihåg saker man tänkt men glömt bort.

Resultatet? En ny bucket list:

  1. Skriva en roman som börjar “Fuck, alven har en hagelbössa!” Kräver: Tid.
  2. Resa runt i Sverige och intervjua och fotografera nördar. Publicera bilderna och berättelserna i någon sorts blogg. Kräver: Pengar, tid, kontakter.
  3. Göra en dokumentär om rollspel i Sverige. Prata med alla som var inblandade i boomen på 80-talet. Prata med alla som gör rollspel idag. Prata med vanliga gamers. Kräver: Filmkamera, FinalCut, tid, pengar, kontakter.
  4. Spela in en podcast som utspelar sig i ett postapokalyptiskt Sverige. Varje avsnitt fokuserar på en överlevandes berättelse. Tillsammans målar alla berättelser upp en oväntad helhet. Kräver: Tid, en bra mic, vettigt ljudredigeringsprogram, frivilliga obetalda skådisar.
  5. Ta ett generalgrepp på det här med spel och etnicitet. Kräver: Tid för research, tid för intervjuer, tid för att skriva, mer tid.
  6. Skriva en reportagebok om den svenska nördkulturen. Kräver: Tid, kontakter.
  7. Skriva en sketchbaserad tv-serie. Kräver: Tid, humor.
  8. Gå en lång, riktigt avancerad Photoshopkurs. Gärna utomlands. Någon som har bra tips? Kräver: Tid, pengar.
  9. Flytta till ett varmt land och köra sopbil i ett år. Kräver: Lite jävlar anamma. Eventuellt körkort för sopbil.
  10. Skriva manus till den där fantasyserien jag och min kompis David snackat om så länge. Kräver: Tid, inspiration.

8 responses

  1. Jakob Avatar

    Podcasten och romanen låter awesome. =)

    Säg till om du vill ha folk med radioröst.

  2. Magnus Seter Avatar

    Snajdig lista.

    Om jag fick bestämma ska du lägga all tid på punkt 2 och 4.

    Tiden du får över ska du lägga på punkt 3.

    /Magnus

  3. anita adolfsson Avatar
    anita adolfsson

    låna pengar?

  4. Lars Krantz Avatar
    Lars Krantz

    Kör en sammanslagning, eller ett alternativ av 3 och 6. Gör antingen en bok (med mycket foton och bilder) eller en dokumentärfilm. Boken skulle garanterat bli tryckt och läst av många. Fatta hur sjukt många medelålders, nostalgiska män med feta pånböcker som finns därute som bara drömmer om att köpa en sån bok! Att du (och jag) är intresserade av ämnet är ju inte direkt ett minus.
    Filmen är ju lite knivigare. Kan bli en jäkla hit, men risken är också stor att den försvinner bland väldigt många andra bra svenska dokumentärfilmer. Vem vet. Jag säger samma sak till dig som jag säger till många utav mina polare (bland annat min filmskaparkompis som jag ska bira med snart): Skriv en bok!

  5. Peter Avatar

    Crowdfunding och sätt en donationströskel på varje alternativ?

  6. Martin Andersson Avatar
    Martin Andersson

    Slå ihop 2, 3 och 6. Jag tror det skulle kunna bli grymt bra med en dokumentärfilm. Den i sin tur kommer generera pengar till övriga projekt.Idé

    När det gäller pengar skulle jag lätt sätta in 500:- på ditt konto. Jag lägger pengar på så mycket skit så det skulle kännas bra att lägga det på något viktigt. Om finnarna kan göra Iron Sky kan du också. Go Go Go!

  7. Simon Avatar

    Jag är med på fyran, speciellt om jag får vara delaktig i storyarbetet. Rätt säker på att jag kan dra med kollegor också.

  8. Jerker Avatar
    Jerker

    Om jag någon gång hittar en tidningsförläggare som nappar på min idé om en tidskrift med namnet Tönt så ska du få betalt för att ägna dig åt några av punkterna ovan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *