Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Sällskapsresan 2024

Föreställ er en film där Stig-Helmers son, Karl-Helmer (nu är 45), tar hand om sin gamla pappa samt har en dotter, Anna-Maja.

Anna-Maja har det svårt i skolan, vilket leder till många möten och utredningar på initiativ av Karl-Helmers ex-fru. Karl-Helmer har på inrådan av sin pappa inte berättat för någon om dotterns svårigheter, och har därför snurrat in sig i en onödig härva av lögner på jobbet (first line support på ett webhotell) om varför han måste sticka iväg så mycket.

Filmen tar en plötsligt vändning när Karl-Helmer blir medbjuden till Thailand av sin danska kompis Jens. Det som följer är ett pärlband av pinsamma scener om flygskam, när han råkar hamna på en bordell, olika konstiga maträtter med påföljande magsjuka, jagad av en tiger, försöka säga nej till påträngande säljare på stranden, rida elefant som rymmer, omedvetna instagram-inlägg, råka ha facetime på med chefen under en dejt, med mera.


Varför Thailand? Jo, i den första sällskapsresan-filmen skildras charterflyg. När filmen släpptes var peak charter, ur ett kulturellt/hajp-perspektiv, så gott som över. Idag är peak ”semester i Thailand” över.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *