Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Sommarminnen

Minnen är verkligen märkliga. Hjärnan är så konstig.

En sommar, när jag var ungefär 20, umgicks jag med en tjej, K, varje dag i två månader. Allt var helt platoniskt, så vitt jag förstod. Vi umgicks dagligen juni-juli, och sedan åkte K på ett tangoläger utomlands. Efter det tappade vi kontakten, helt. 

Nu är det så här, att jag generellt har svårt att komma ihåg när och i vilken ordning saker har hänt. Mina minnen är inte kronologiska. Jag måste ofta systematiskt koppla händelser till andra saker för att förstå när de inträffade.

Till exempel, ”jag bodde på Y-gatan när X hände, så det måste ha varit när jag jobbade på Z. I så fall måste det ha varit *kollar LinkedIn* våren 2006.” 

För ett tag sedan funderade jag över när en viss grej inträffat, och jag kom fram till att det var sommaren jag umgicks med K. Så jag skickade ett meddelande på Facebook och frågade vilket år vi tillbringade så mycket tid tillsammans – och hon kom inte ihåg det alls.

”Men vi satt uppe hela natten och väntade på att MTV skulle visa Missy Elliotts She’s A Bitch

”Men du ringde och väckte mig mitt i natten för att det var norrsken! I Stockholm!”

”Men du försökte lära mig att dansa tango i parken!”

Till slut kom hon vagt ihåg det. Kanske. Lite grann.

För henne var det ”Sommaren när jag åkte på tangoläger”, medan för mig var det ”Sommaren när jag umgicks med K”.

Sommaren 1999, visade det sig.

  2 svar

  1. Profilbild för Sanna Lund

   Livet, va. Tack för en fin text.

   1. Profilbild för admin

    Ja, herregud, livet.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *