Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Tre otroliga noveller du kan läsa på en kafferast

Romaner i all ära, men de här texterna här hinner du klämma på bussen, på fikarasten eller medan du väntar på att champagnen ska bli tillräckligt kyld.

Shiv Ramdas – Bhatia, P.I.

Shiv Ramdas, _Bhatia, P.I.

Jag upptäckte Shiv Ramdas via hans sinnessjuka twittertråd om ris. Turligt nog visade det sig att han skriver noveller också! Batha, PI är en supermysig deckarhistoria med precis lagom många plot twists, och jag tycker att du ska läsa omedelbart på Lightspeed Magazines hemsida.

E.A. Petricone – We, the Girls Who Did Not Make It

E.A. Petricone - We, the Girls Who Did Not Make It

Alla som känner mig vet att jag är jäkligt lättskrämd av mig. Jag pallar verkligen inte skräck. Men den här novellen är läskig på ett annat sätt jag är van vid. Den kryper in under huden, och sen stannar den där. Till synes för evigt. Hur som, har du svårt för seriemördare och kvinnor som far illa kan du hoppa den här. Finns på Nightmare Magazine.

P. Djèlí Clark – A Dead Djinn in Cairo

P. Djèlí Clark - A Dead Djinn in Cairo

P. Djèlí Clark är en av de bästa författarna just nu. A Dead Djinn in Cairo kickade igång hans karriär 2016, och sedan dess har han levererat fullträff efter fullträff. Den här berättelsen utspelar sig i Kairo vid 1900-talets början, men den lilla skillnaden att det finns en massa övernaturligheter going on. Det är svårt att sälja in just hur fantastiskt bra den här novellen är, så jag kan bara råda er att läsa den!

När du läst klart kan du gå vidare till The Haunting of Tram Car 015, A Master of Djinn och Ring Shout.

Tack för att ni läste. Mejla mig gärna tips på bra böcker!

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *