Kattrestaurangen – en bilderbok att drunkna i

Hej allihopa!

Barnen och jag gick till biblioteket häromdagen och kom tillbaka med helt sinnessjukt härlig bok.

Kattrestaurangen av Marcus Jernberger

Kattrestaurangen av Marcus Jernberger

Storyn är en klassisk fetch-quest: Ib är en kattungeperson som jobbar i sin familjs restaurang. En dag ger Ib sig ut för att hämta ingredienser till en gryta. På vägen träffar Ib många märkliga individer och hamnar i många märkliga miljöer. Väldigt trevligt och mysigt rakt igenom.

Bokens illustrationer är faaaantastiska och för tankarna till en Miyazaki-film. Varje uppslag har ett myller av figurer och detaljer som skapar en stämning helt i en egen klass. Jag kan titta på de här illustrationerna hur länge som helst, och min femåring också. Beautiful clutter.

Läs hårt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s