Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Det är mycket nu

Seriöst, har ni slängt ett öga på vad som händer i Rollspelssverige just nu? Det är som någon helt sinnessjuk megaboom going on. Typ alla svenska rollspel översätts till engelska – och verkar göra succé.  Och det kommer ut sinnessjuka mängder spel, i princip hela tiden.

I senaste avsnitten av Signaler från zonen släppta Fria Ligan nyheten om att kickstarterlöftet om att göra ett rollspel av Simon Stålenhags konst nu kommer att infrias.

s_s_cover_800

Samtidigt finns Oktoberlandet att köpa, och Svärd och svartkonst är uppe för förhandsbeställning. Ett tag trodde jag att Järn var det perfekta rollspelet, men SoS ser helt klart ut som en contender, speciellt för oss som inte är så peppade på stäpplevande klansamhällen.

(På tal om stepp så borde någon omedelbart göra Fred Astaire the RPG. Make it happen, någon.)

Vad mer: Jag vet inte! Symbaroum fortsätter pumpa ut grejer, Kult är på g, DoD Retro, OCH SÅ VIDARE. Jag kan inte ens hålla koll. Förr var det lätt att göra en ”detta är på G i Rollspelssverige, nu är det fanemig ett heltidsjobb bara att hänga med!

Vänligen uppdatera mig i kommentarerna. Berätta allt som händer där ute!

  3 svar

  1. Profilbild för Tomas Arfert
   Tomas Arfert

   SoS verkar bli mycket trevligt, och är ”fult” på rätt sätt. Givet köp. Och så funkar det med vanliga OSR-moduler.

   Däremot börjar jag bli lite orolig för att marknaden är mättad snart. Har fått vissa indikationer på det från butikshåll.

  2. Profilbild för Platon

   Kul att du skriver lite igen!

  3. Profilbild för Mikael Bergström

   Tja… Kutulu, mitt lovecraftska rollspelssystem, kommer ju till påsk. Det fortsätter komma artiklar och grejer till Rotsystem, och just nu ser det ev. ut att bli en tjock kampanjmodul under typ hösten 2017. Jag siktar också på översättningar, av Rotsystem, Null State och Kutulu. Om jag hinner… =)

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *