Kultur jag konsumerade i februari

Brandon Sanderson, ”Legion: Skin deep”
LÅNGNOVELL. Andra storyn om Stephen Leeds, problemlösaren som är så briljant att han tvingats partitionera sitt medvetande. Han är inte galen, för han är fullt medveten om att personerna bara han kan se inte finns på riktigt. Spännande läsning, men det är tveksamt om Sanderson har så mycket mer att hämta här i framtiden.

”Deutschland 83”
TV. Sensationellt bra tysk tv-serie om kalla kriget, spioner och kärlek. En av de snyggast filmade serier jag sett.

”Straight outa Compton”
FILM. Det är konstigt med biopics om människor som fortfarande lever. Jag hade oerhört svårt att komma in i den här filmen.

”Amy”
FILM. Försökte se denna Winehouse-doku utan textning. Omöjligt. Dialekter galore!

”Kendall and Kylie”
SPEL. Det senaste mobilspelet baserat på folk ur familjen Kardashian. Upplägget påminner en hel del om gamla peka-och-klicka-spel, men det krävs nog en mer intensiv fascination för The Kardashians för att bli hooked.

Brian Keene, ”The lost level”
ROMAN. Mer om ”The lost level” i nästa avsnitt av LÄS HÅRT.

”The 100”, säsong 1, avsnitt 1
TV. Jag har hört så mycket gott om den här postapokalyptiska tv-serien, men det första avsnittet imponerade inte.

Lasse Kronér, ”80 väldigt goda mackor”
KOKBOK. Kommentarer överflödiga.

”Det sista äktenskapet”
PODCAST. Ny podd där K Svensson och Anna Bjorklund diskuterar relationer, typ. Ofta är det mycket intressant, men jag är fortfarande för bitter för att ”Crazy town” lagts ned.

”A land fit for heroes”
SPEL. Ett mobilspel baserat på Richard Morgans romaner, som jag älskar. Tyvärr är spelet så fult att jag inte ens förmår börja spela det.

”Skott från höften”
PODCAST. Julia Skott snackar med diverse människor som snöat in på olika saker. Ett roligt koncept som dessutom är väldigt bra genomfört.

Övriga lyssnade podcasts: Arkiv samtal, Bra snack, The incomparable, En varg söker sin podd, Lilla drevet, Snedtänkt, Obiter dictum, Harmontown, Signaler från zonen.

8 reaktioner till “Kultur jag konsumerade i februari

  1. Visst är Deutschland 83 fantastiskt! Jag bara älskar persongalleriet och miljöerna.Bäst är det Östtyska säkerhetstjänstens totala självgodhet och dess inavlade byråkrati.

    Gilla

  2. Andra avsnittet av The 100 är ännu värre, men det är trots det värt att härda ut. Serien vänder efter några avsnitt och blir något helt annat än vad den börjar som.

    Gilla

  3. Första halvan av första säsongen av The 100 är kanske det sämsta jag sett på TV alla kategorier. Skrattade mig igenom det med rödvin och en skämskudde. Sedan tar det sig lite och lagom till slutet av S1 är det bra. Från S2 är det utsökt!

    Gilla

    1. Instämmer. Särskilt i slutet av S1 och sedan S2 tar det sig. Men inledningen är, som andra påpekat, plågsam.

      Gilla

Lämna en kommentar