Drakar och demoner: År noll

Här har ni en idé till en “Mutant: Åt noll”-mod.

“Drakar och demoner: År noll” tar sin början på Caddo i Ereb Altor cirka år 0 eO. Rollpersonerna är lärjungar och följeslagare till den (soon to be) store profeten Odo.

Spelet, eller kampanjen, består av två delar: En äventyrsdel där rollpersonerna har stor frihet att agera efter eget huvud och en församlingsdel – ett metaspel där spelarna bygger upp Odos församling(ar) genom att välja att investera olika resurser (pengar, mirakel, troende, inflytande) för att ta den gryende religionen i önskad riktning.

Kan rollpersonerna skydda Odo tillräckligt länge för att hans visioner ska bli verklighet? För att RÄTT visioner ska bli verklighet?

5 reaktioner till “Drakar och demoner: År noll

  1. Underbart kul att se Odo träda fram igen på det här sättet. Det har ju gått 30 år sedan jag skrev om honom för första gången i Sinkadus #3. En idé med livskraft. 🙂

    Gilla

  2. Jag körde en kampanjintroduktion som utspelade sig ett par generationer efter Odo. Rollpersonerna hör en av Odos apostlar predika och blir frälsta, de och alla andra i publiken får välja superkrafter (inspirerade av paladiner i Diablo2) och åker på Korståg för att strida mot Ondskan. Ondskan har också helt galna over-the-top-förmågor (inspirerade av bossfighter i World of Warcraft). Sen kom vi inte längre än till första boss-fighten, för spelargruppen är utspridd på konstiga platser som Göteborg och Kumla. Men planen var att i nästa avsnitt skulle det ha gått ytterligare en eller två generationer, korstågsrörelsen har förlorat kontakten både med Etin och med sina ursprungliga ideal, och såna där paladinförmågor har de nya spelarkaraktärerna bara hört sagor om, men aldrig sett. Det skulle blivit intriger och solkig moral, med giftmördare, horbockar och psykopatiska fanatiker på den egna sidan. För att inte tala om hur ruggigt det skulle kunnat vara att tvingas ner i en katakomb där det – kanske – kan finnas en demon eller nekromantiker när man vet på ett ungefär hur såna kan funka, men inte längre har motmedel…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s