Vad fan är det som pågår?

Imgur

En konstig sak inträffade i höstas. Jag, vuxna människa, insåg att jag gått och blivit ett fan av podden Crazy town. Kan man ens bli ett fan när man passerat de trettio? Alltså, jag fattar att man kan fortsätta nära en fandom som man skaffade sig som ung, men att dra på sig en ny? Nu? Tydligen. Det är ju helt bisarrt.

Saken blir ju inte bättre av att jag fanboyat ner mig i två personer i min egen ålder (ja faktiskt lite yngre) som jag då och då springer på ute på krogen. Vad är det för sjuk relation att ha till andra människor? Det är en sak att digga dem man aldrig kommer att träffa – jag har inga problem med att tycka att exempelvis Tina Fey och alla i Community är fantastiska – men att gå runt och beundra folk jag ibland ser på tbanan? Det känns ovärdigt.

Mitt problem, tror jag, är att jag väldigt lätt blir just ett fan. “Agent Carter är det bästa tv-serien i hela världen!” “Dan Harmon är en gud!” “Symbaroun är SÅ MYCKET BÄTTRE än Eon.” “Alla som inte gillar frukt i mat ska döööööö!”

Ibland känns det som att hela samhället bara är pepp, hype och squee mest hela tiden, nästan oavsett vad det gäller. Den som lyckas prestera ens det minsta hyllas som ett geni, och det tävlas i vem som älskar hen mest. Näthatets snälla men naiva tvilling, så att säga.

Samtidigt som vi idoliserar fler människor än någonsin så är avståndet mellan oss och våra idoler nästan obefintligt, och därifrån tror jag min obekvämhet med att vara ett fan kommer. Det är som om jag i tonåren hade suttit hemma och läst The wheel of time och sen gått ner till centrum – och där sett en lätt berusad Robert Jordan ragga på nån blondin.

Det är svårt för min hjärna att se människan och idolen samtidigt. Å ena sidan är det en göttig känsla att vara ett fan, å andra sidan är det ganska sunkigt att vara så imponerad av någon. Rimligast vore att konstatera “där är en människa vars yrkesskicklighet jag beundrar”.

Jag kanske ska försöka med det.

7 reaktioner till “Vad fan är det som pågår?

 1. Ja… Vad fan är det som pågår?
  Layouten på bloggen är helt uppfuckad.
  Men vad vet jag, det kanske ser bra ut om man läser den på en telefon.

  Gilla

   1. Uppdatering: Jag har kört en ominstalation av browsern (hade lite andra problem med den förutom denna bloggs layout) och nu ser det ut som det ska igen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s