Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Så det är sci-fi som gäller nu alltså?

HBO ska göra tv av Isaac Asimovs klassiska Stiftelsen-böcker.

Detta är mycket goda nyheter för alla som gillar scifi, för Stiftelsen innehåller helt otroliga idéer, karaktärer, händelser och idéer, men böckerna är minst sagt är träigt skrivna. Perfekt källmaterial för en tv-serie helt enkelt.

Jag läste böckerna när jag gick i högstadiet, men trots det har jag inga större nostalgiska känslor för serien. Detta är smått unikt, för jag har på sistone insett att så gott som all kultur jag konsumerade i åldern 12-17 ger mig gåshud och dåligt omdöme, och bara av den anledning ser jag fram mot HBO-Stiftelsen något enormt. Det verkar som att de riktigt stora Asimov-fansen är något äldre än vad jag är, men där kanske jag har helt fel?

Gissningsvis kommer det bli mycket vetenskap kontra religion, rymdfärder och storslagna vyer, en del krig – och en massa mysterier, hemligheter och intriger.

Det jag undrar nu är om Interstellar är startskottet för en hard scifi-boom, för det är knappast en slump att den här Stiftelsen-nyheten kommer nu. Det vore uppfriskande, och jag antar att vi kommer märka det förr eller senare. Risken är väl i sådana fall att någon pösig filmmogul gör tummen upp för en remake av 2001: Ett rymdäventyr. 

  3 svar

   1. Profilbild för Magnus Edlund

    GAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHH

    (Men min teori verkar hålla, vi går mot en hard scifi-framtid.)

  1. Profilbild för Erik Otterberg
   Erik Otterberg

   Min främsta förhoppning, om den här TV-serien blir av, är att det inte bara blir berättelsen om Hari Seldon som Asimov själv snöade in på mot slutet av sitt liv och gradvis förvandlade till sitt eget alter ego.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *