Skräcken är total

Okej, upptäckte just att jag har 14 olästa böcker liggande på min Kindle Paperwhite. Detta innebär att mitt bokköpstopp utökas rejält i omfattning, och att jag är ett steg närmre ett totalt mentalt sammanbrott. Det blir allt mer tydligt att jag är beroende av att köpa böcker minst lika mycket som jag är att läsa dem, och jag undrar stilla hur mycket av min identitet och självkänsla som bygger på just dessa två aktiviteter. Min gissning är cirka 90 procent.

Här är i alla fall Kindle-böckerna:

Har ni läst någon av dem? Har jag något bra att se fram emot?

4 reaktioner till “Skräcken är total

 1. Tur att jag inte sätter upp sådana där regler för mig för jag har ca etthundra olästa böcker på kindlen och tjugo i bokhyllan. Med tanke på att jag läser 10-20 böcker om året så skulle jag få vänta lääänge innan jag kunde köpa nytt.

  Gilla

 2. Song of Kali är väldigt bra, tar ett tag innan den lämnar en, och skiljer sig en del från resten som han skrivit, på ett rätt positivt sätt. Nog det bästa av Simmons som jag läst – vilket är lite tråkigt i o m att det var hans debut… Stark och förvånansvärt gjuten sådan. Så är det.

  Gilla

 3. Jag tycker fortfarande att det är en ganska dum idé att alla böcker i ens ägo nödvändigtvis måste läsas 🙂 Det finns så många anledningar att köpa böcker. Dessutom betyder det förfarandet att du ibland kommer att behöva läsa en bok bara för att du har den, och inte för att det är just det som skulle passa dig just i denna stund.

  Och en bok som blir köpt idag kan ju bli läst om tio år, det är inget problem med det.

  (Till nöds kan jag acceptera pengaspararargumentet.)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s