Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Retrorecension: Jonathan Carroll, ”The wooden sea”

Ur min dagbok, 2005-08-14:

Avsevärt mycket bättre än The marriage of sticks och White apples men långt ifrån Bones of the moon eller Outside the dog museum. Fast han brer på lite väl med övernaturligheter här, vilket verkar vara grejen i hans senare böcker. Tycker inte det är lika roligt. Tidigare sparade han på det hela – boken kunde nästan vara över innan det började hända skumma saker. Men denna bok var bra i alla fall. Jag tycker om idén om att den sjunde dagen – då gud vilade – inte är över än. Allt som hänt sedan universum skapades har hänt medan gud sovit. Lite coolt. Då undrar man så klart vad som händer när han slumrat klart.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *