När du får oväntat besök

Vi fortsätter med gamla bortglömda äventysidéer. Den här är från 2009 och kanske mer än lovligt inspirerad av Fables.

Spelstart

När rollspersonerna kommer hem från sina senaste eskapader hittar de ett gäng ”sagofigurer”. De är flyktingar från ”Drottningens” härjningar i deras hemdimension, Glittervattnet. Sagofigurerna vill ha hjälp att ta sig hem och återerövra Glittervattnet.

Fyra märkliga varelser lyckades fly från Drottningen.

Baronessan Bru av Ekfjärden

En björn i riddarrustning med visirhjälm. När hon har rustningen på sig ser man inte att hon är en björn, då ser Bru ut som en stor och bred karl. Hon har en sköld med en stiliserad ek på, och ett svärd hon kallar för ”Kvisten”. Bru är stark, tålig och klok. Hon har paladin-liknande förmågor. Vill återvända till Glittervattnet och förgöra Drottningen. Är även mycket orolig över vad som hänt hennes systerson, Birger.

Bam-Bam

En liten flygande älva, c:a 20 cm lång. Bam-Bam har helt grön hud och trots att hon är naken syns inga genetialier eller andra tecken på kön. Androgyn. När han flyger eller använder sin superstyrka ”svettas” han blå-svarta ”tingeling-gnistor”. Bam-Bam kan flyga och är extremt stark, men hon är väldigt snäll och fredlig. Han avskyr att bruka våld. Hon har ett nära band till alla djur och växter. Bam-Bam vill återvända till Glittervattnet och spöa Drottnigen, men är även ganska nyfiken på den nya världen han hamnat i.

Fimbul

En levande känga. Brun och sliten. Hoppar fram. En riktigt hård och sträv typ, men när den väl bestämt sig för att vara vän med någon, så är den lojal in i döden. Kan inte prata, annat än med Bam-Bam. Bam-Bam rider ibland på Fimbul, och använder den ofta som ”bostad”. Bam-Bam har ett litet krypin framme vid tån, där älvan brukar sova och förvara sin grejer. Fimbul och Bam-Bam är bästa vänner. Filmbul vill mest av allt hämnas på Drottningen för att hon dödade dens tvillingbror, Baltasar.

Svala

En ganska otrevlig piga med ett gyllene ägg. Hon förvarar ägget i en bältesbörs och använder det ibland som vapen. Ägget är oförstörbart, och magiskt, verkar det som. Hon är tystlåten och blyg. Vågar sällan titta folk i ögonen. Men hon har en enorm energi och är nästan outtröttlig. Kan bli väldigt arg. Svala är rädd för den nya världen, men vill egentligen inte återvända till Glittervattnet. Hon såg hela sin familj mördas av Drottningens lakejer och har kommit att förknippa Glittervattnet med skräck och lidande. Men hon vill inte att Drottningen ska vara där heller.

3 reaktioner till “När du får oväntat besök

 1. Märks att det är en mycket gammal text, då du använt den klumpiga tekniken att växla pronomen på Bam-Bam istället för använda ”hen”. Det är lite som att se en tecknad film där grottmän försöker göra en vagn med fyrkantiga hjul.

  Fimbul känns väl som den mest ointressanta rollpersonen, då den inte kan kommunicera utan en annan rollpersons hjälp. Allt den kan göra i övrgigt är ju att stampa sönder saker? Blir liksom bara ett bihang till Bam-Bam. Som Chewbacca, fast mycket sämre.

  Gilla

   1. Ah, det är sant! Jag tänkte i Lady Blackbird mode, att det var figurer man kan välja på 😛
    Icke desto mindre känns Fimbul som den minst intressanta SLP. Om du ska kommunicera dess känslor och ethos blir det ju genom Bam-Bam.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s