Kampanjfrö: Outforskad värld

Månen är grön och har en svans av blod.

Stjärnskådarna säger att det gröna är skog och det röda är skärvorna av en krossad, mindre, måne. Stjärnskådarna säger så mycket; man vet aldrig när de talar sanning.

De hade dock rätt om en sak – den outforskade landmassan i den fjärran södern, den som nu kallas Agritto.

För fyra år sedan var den inte mer än en fantasi, någonting som borde finnas där. Varför den borde finnas förklarade aldrig Stjärnskådarna.

Agritto är fortfarande helt outforskad. Bara en kort bit av kustremsa och några öar har kartlagts sedan den första expeditionen anlände för fyra år sedan.

Den första bosättningen i Agritto, grundad av den andra expeditionen, heter Sevrina. Efter drottningen där hemma. Än så länge finns där bara en rudimentär hamn, en inhägnad för kreatur, en pallisad och ett dussin låga träbyggnader.

Den tredje expeditionen förde med sig soldater, och där det finns soldater finns officerare. Sevrina har sedan dess varit ett militärt projekt.

Med den fjärde, senaste, expeditionen kom Stjärnskådarna. Ett tiotal vitögda ledda av boteretsun Arima. Officiellt har de nu befälet över Agritto och drottningens mission i södern.

General Oro är inte road. Inte heller kompaniprästen Morroia. De har börjat förstå vad som finns därute i det outforskade, och de vill behålla det för sig själva.

Rollpersonerna

Rollpersonerna anlände tillsammans med den fjärde expeditionen och Stjärnskådarna. De är livvakter, jägare, spioner, lärjungar, hantverkare, utforskare, ingenjörer, magiker. De har alla allianser i Hemlandet, de är i Agritto av andra anledningar är de uppger.

Kanske lyder de under magikerna i Erakundea och har beordrats att ta reda på allt om de märkliga himlaljusen som siktats djupt inne i vildmarken.

Kanske är de drottningen utsända, ålagda att i lönndom övervaka skötseln av kolonin.

Kanske är de den sjuke drottninggemålen Ahulas sista försök att dra sin fru vid näsan.

Kanske vet deras mästare i den förbjudna underrättelsetjänsten Hatz Luzea något om de skygga varelser som påstås leva sydväst om Sevrina.

Kanske är de anställda av något av de stora handelshusen.

Inspo

  • Paul Kearny, Hawkwoods voyage.
  • 1492 – Den stora upptäckten.
  • ER Burroughs Barsoom-böcker.
  • Frank Herbert, Dune.
  • Blair witch project.

En reaktion till “Kampanjfrö: Outforskad värld

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s