14 reaktioner till “Två PK-***** diskuterar rollspel

  1. Det anspelar på de tillmälen både Mattias och jag fått slängda efter oss när vi typ har undrat varför alla kvinnliga SLP är ”undersköna besvärjerskor”.

   Hela priuett.se är ju en front för pk-maffian. Visste du inte det? (Källa: annonym kommentar på piruett.se.)

   Gilla

   1. Ändå inte ok att använda förtryckarspråk ironiskt. Det bara legitimerar och normaliserar. Förstår att du på intet sätt står för kränkande semantik men bara att se det i skrift är vidrigt. Ändra är du snäll.

    Gilla

   2. Är det här någon sorts dubbelironi? Eller menar du verkligen att jag som blivit kallad ”pk-hora” inte själv får driva med detta faktum?

    Jag har mycket svårt att se hur det legitimiserar någonting. Att driva med förtryckarspråk är det mest effektiva sättet att neutralisera det.

    Gilla

   3. Okej jag har ändrat. Mest för att jag blir helt matt och tappar allt hopp på mänskligheten. Grattis. Ett par punkter:
    • Jag är inte din fiende.
    • Välj dina strider.

    Gilla

   4. Här håller jag inte med dig alls Max. Det är inte okej att använda förtryckarspråk ironiskt OM man använder ironin som en förklädnad trots att man egentligen inte menar det ironiskt. Då är man ju ett troll i allt väsentligt. Magnus däremot delar ju inte förtryckaråsikterna och har ju själv blivit kallad för ordet vid tillfälle. Klart han får driva med förtryckarna. Jag är också övertygad om att det är effektivt. Inom feminismen är det här vanligt, tex ”feminazgul” eller ”orakad feministflata” för att ta två handles jag känner till.

    Gilla

   5. Absolut! Ironi och satir är ju vapen mot förtryckarna. Genom att vända på och aktivt förlöjliga deras sätt att uttrycka sig kortsluts deras argumentation. Det är ett memetiskt motangrepp, kan man säga. Ett maktmedel mot förtryckarna.

    Jag har stött på det här inom vissa feministiska grupperingar också (vi är ju inte likadana allihop trots allt); vissa älskar att använda uttryck som feminazi/feminazgül och ser det som ett hån mot de som använder det seriöst, andra blir upprörda över att man ”kopplar ihop feminismen med nazismen” eller så. I mina ögon fungerar bara resonemanget om man utgår från att folk inte klarar av att avkoda ironi överhuvudtaget.

    Gilla

   6. Varför är du och många av dina meningsfränder så fixerade vid ”vit”? Är ni rasister? Om ni menar män med ekonomisk och politisk makt så skriv det. Sluta döm människor efter deras hudfärg. Det är långt ifrån alla vita män som har mer makt och inflytande i samhället än svarta män. Ni osynliggör vita män som saknar makt och inflytande i samhället genom att kategorisera människor efter hudfärg. Tänk på det alla PK-rassar! Nu fick ni ett nytt ord att problematisera utifrån ett genusperspektiv.

    Gilla

   1. Vad jag menade var att OSR kanske är svaret på frågan hur man hittar ett rollspel som är tilräckligt enkelt för att orka spela men ändå kul. Det var alltså menat som en komplimang. Hur förstod ni mig?

    Gilla

   2. Jag kanske missuppfattade då jag hade på det i bakgrunden. Skall lyssna igen. Podcasts är en bra kompis att när alla på jobbet har semester 🙂

    Oavsett. Mer av den här varan tack! 🙂

    Gilla

 1. Klart man reagerar på ”hora”. Det är väl lite poängen. Men att tycka att det är ”dåligt!” tror jag (för en gångs skull!) bara handlar om förtäckt moralism.

  Bra pod-avsnitt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s