Vi vill ha sex, vi vill ha sex, vi vill ha sexskjutare!

Western

Eftersom det är löningsfredag idag så tycker jag gott att ni kan strunta i den där fredagswhiskyn och istället lägga pengarna på lite pang pang, för nu är det dags för ännu ett nygammalt svenskt rollspel att crowdfundas. Den fjärde versionen av Western.

Jag spelade den första versionen av Western jäkligt mycket när den kom. Min klasskompis Henrik var som besatt av tidsepoken, och speciellt av indianer, så ibland blev spelomgångarna mer som lekmannamässigt passionerade föreläsningar om typ siouxer, då och då avbrutna av dödliga revolverstrider.

Om man kikar på crowdfundern känns priserna för de lägre nivåerna lite väl höga, speciellt som det till viss del handlar om pdf:er av tidigare publicerat material. Men Gillbringarna förklarar:

Allt gammalt material kommer att omarbetas för den nya utgåvan. Det är alltså inte bara en slö reprint som inte kräver något jobb alls utan tanken är att det skall bli genomarbetat och helt anpassat för Western IV

Om kampanjen går bra har jag även hört ryktats om att pdf-paketen kommer att bli tryckta böcker.

För mig känns ”Standard edition”-nivån med de två regelböckerna som ett självklart val.

Nu finns det inte många gamla svenska rollspel kvar att återuppliva. Ser man till de klassiska titlarna så är det egentligen bara Chock, Wastelands och Khelataar kvar. Mmm … ett nytt Khelataar med spelbara regler skulle jag gärna ge pengar till.

Westerns crowdfunding hittar ni här.

4 reaktioner till “Vi vill ha sex, vi vill ha sex, vi vill ha sexskjutare!

  1. Mm, ett nytt Khelataar, ja då öppnar även jag plånboken. Skönt att det finns någon mer därute som delar min faiblesse för denna fina gamla kampanjvärld.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s