Det här går inte, Helmgast!

Jag har börjat läsa pdf:en av nya Eon. Det verkar awesome i det mesta, men … typsnittet på bildtexterna och citat … det här går bara inte!

Skärmavbild 2014-06-19 kl. 17.55.43

Typsnittet är så fult. Det är så svårläst! Jag har inte pallat igenom en enda hel bildtext; det är som att mina ögon vägrar ta in vad som där står.

Är det här något grymt spratt? Ett offer för att blidka en ohelig guds vrede? Är de inblandade utsatta för någon sorts utpressningsförsök? Räckte inte crowdfundingpengarna till att köpa ett vettigt typsnitt för bildtexter? Är det, som Christoffer kommenterade på Twitter, en Death Metal-demo från 1994?

Snälla Helmgast, innan ni skickar spelet till tryck så kan ni väl byta ut detta typsnitt? Annars blir jag nog tvungen att gröpa ur mina ögon.

7 reaktioner till “Det här går inte, Helmgast!

 1. Håller med, det där funkar inte. Dessutom måste de knipa ihop texten efter ett versalt K. Nu ser det för jävligt ut. Det där typsnittet har usla kerningtabeller, man måste handjustera!

  En annan sak: De måste vara skadade av amerikanska manualer eller nåt. I Sverige har man inte luft mellan stycken, utan ett fyrkantsindrag. Luft har man mellan olika avsnitt i en text. Påpekade det på Gothcon, hoppas de lyssnade. Men fan trot.

  Gilla

 2. Inte vill vi väl att du ska behöva gröpa ur dina ögon. Vi ska titta på det en sväng till – några tips på typsnitt att titta på?

  Gilla

 3. Det där typsnittet tyckte jag var ascoolt när jag var 12, men det är så grymt svårläst. Om man vill ha ett handstilsliknande typsnitt kan man ju t ex ha något lätt rundat liknande medeltida kalligrafi eller nåt?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s