Kung i baren ikväll? Näh, sponsra ett svenskt rollspel i stället

svenska-kulter-rollspel

Ni måste kolla in crowdfundern för Svenska Kulter – rollspelet. Ett skräckrollspel baserat på Anders Fagers böcker. Svensk horror med lovecraftianska förtecken, men med den lilla twisten att man spelar kultister och sektmedlemmar, inte ”investigators” eller dylikt.

Det verkar riktigt, riktigt spännande och det lovar gott att Tomas Arfert (känd från bland annat Fantasy!, Saga, och Caarevels dolk) ligger bakom.

In other news: Crowdfundingen av Eon 4 har överträffat alla förväntningar, men pågår i någon vecka till. Ett STORT antal stretchgoals har tillkommit sedan start, så det verkar bli en jäkla maffig produkt i slutänden.

Så, skit i finvinet och fredagtacosen, strunta i att beställa ”laget runt” på Stat klockan 02.30 i natt, inse att du inte behöver ett par nya jeans – sponsra lite svenska rollspel istället!

Edit: Nu på morgonen nås jag av beskedet att en ny Mutant-crowdfunder har startat. Mutant: Genlab Alfa.

20140504154549-huvudpuff3_620

23 reaktioner till “Kung i baren ikväll? Näh, sponsra ett svenskt rollspel i stället

 1. …Och mutant-CFen har bara varit uppe en morgon (jag vet inte vilken tid de startade, men klockan är bara 9.40 ännu, iallafall), och är redan uppe i 3200 eurosar (65%). Vi nördar är…dedikerade?…till vårt Mutant 😀

  Gilla

   1. Gissar att det har att göra med att målgruppen råkar sammanfalla med gruppen ”yrkesverksamma människor 30+”. Men, ja, det är galet. Kanske börjar fler svenskar få upp ögonen för crowdfunding?

    Gilla

   2. Det tror jag. Det är ju ett otroligt effektivt sätt men gynnar mest redan etablerade varumärken, personer etc. Ja, vi har nu cash och ingen tid, tvärtom jämfört med när vi började men Eon.. nostalgi visst men de köper ju kolkraftverk i Tyskland!

    Gilla

   3. Exakt och de är ändå inte för sammanhanget okända figurer. Nu tycker jag inte just det projektet verkar coolt men därför gillar jag Fria Ligans Spindelkungen som ger oss helt okända iaf en liten chans att nå större publik.

    Gilla

   4. Jag kanske är sist på bollen här, men visst har karln på omslaget Innsmouth-utseendet?

    Gilla

   5. Jag har inte läst några av Fagers böcker, men jag läser just nu antologin ”Shadows over Innsmouth” så jag hajade till direkt när jag såg bilden. Jag sätter Fager på att-läsa-listan, nu vill jag veta mer om det där Skarv…

    Gilla

   6. Öar i ytterskärgården, där det funnits (finns?) underliga hybridvarelser som dyrkar Dagon mfl. 😉

    Gilla

  1. Mutant är Sveriges starkaste varumärke för rollspel (Järnringen gjorde ett enormt bra jobb där, och Fria ligan har kunnat följa upp bra). Jag uppfattar det som starakare än både Eon (urstarkt) och Drakar (lite på dekis, men vi får se). Och nu muterade djur! Rätt in i vedbon, som det heter. Det folk vill ha till Mutant!

   Gilla

   1. Jag håller med. Det har passerat DoD med hästlängder, tror jag. Skulle dock vara intressant att se hur en DoD-funder skulle arta sig. Jag har en misstanke om att det spelet, i Riots regi, har en hel del fans som inte bryr sig så mycket om andra spel.

    Gilla

   2. Ursprungligen tror jag att DoD väger tyngst men efter Chronopia och Trudvang har liksom arvet gått förlorat. Mutant har lyckats leva kvar parallellt och nu är cirkeln sluten. DoD har förändrats för mycket. Köpte världsboken till Trudvang nu men dog efter fem sidor. Krossad av Wall of Text. Kommer aldrig orka läsa. Trist.

    Gilla

   3. Håller med om textproblemet gällande DoD-Trudvang. Dom hade värdefulla bitar av text insprängd i massa utfyllnadstext och stämningstext. Man kunde inte se skogen för alla träd, som man säger.

    Gilla

   4. Problem nummer två var alla jädra fel som fanns i Trudvangböckerna. Stavfel, regelfelskrivningar och så vidare. Jag själv tyckte annars att världen i sig var helt underbar. Där tyckte jag att Riotminds briljerade. Riotminds kunde tyvärr heller inte göra fungerande äventyr. Varför ska rollspelare slåss mot odöda drakar och Dödsänglar (Dödsänglar!!). ”Full Mitrakarustning? Check! Longinius spjut? Check!”

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s