Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Det går inte att börja om från början

Jag skrev nyligen om en bok jag försökt läsa flera gånger men aldrig kommit längre än 50-100 sidor i. En snabb inventering av min att läsa-hylla avslöjade att jag har ungefär 10 böcker stående som jag en gång börjat läsa, men av någon anledning ställt åt sidan. Flera av dem har jag gett både en andra och en tredje chans.

Förmodligen är det dags att inse att jag aldrig kommer läsa en bok om jag inte gör det på första försöket. Förmodligen spelar det ingen roll om boken är bra eller inte – kanske la ja den åt sidan för att jag var på dålig humör just den dagen – jag kommer ändå aldrig att få den läst. Förmodligen associerar jag boken till den ursprungliga dåliga upplevelsen.

Ny policy, alltså: Böcker får en chans, sen åker de till välgörenhet.

  4 svar

  1. Profilbild för Arina

   Jag känner tyvärr igen mig i det där, kan inte ta upp en bok igen när jag avbrutit läsningen. Det spelar ingen roll varför jag inte läste färdigt heller. Därför finns det vissa böcker jag verkligen vill läsa som jag inte vågar börja med av rädsla för att det ska vara fel tillfälle.

  2. Profilbild för Kosta på Fria Ligan

   Jag brukar oftast välja säkra kort – med förlusten att jag missar nya upplevelser. Sen håller jag mig iofs bara till en storgenre.

   Men jag sparar/samlar typ alla böcker. Där är gränsen nästan nådd så det mesta blir e-böcker nu.

   1. Profilbild för Henka

    ”Sen håller jag mig iofs bara till en storgenre”

    Vilken?

    1. Profilbild för Kosta på Fria Ligan

     Science fiction, typ only 🙂

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *