På besök i OSR-träsket

Original Dungeons and Dragons Basic Rule Book - 1981 - Plus 2 Dugeon Modules

Tro det eller ej, men jag har börjat spela rollspel igen. Spela alltså, inte bara läsa och fundera. Jag och ett par polare har lirat Lamentations of the flame princess, ett OSR-lir som försöker återskapa någon sorts skruvad variant av 80-tals-D&D. Det är ett skojigt och enkelt spel, och jag har insett hur skönt det är att spela D&D utan den bloat som de senaste officiella versionerna släpat runt på.

Jag har spellett Qelong, en rätt så knarkig hexcrawlkampanj, i tre spelomgångar nu. Eventuellt kan det vara så att jag aldrig SL:at ett hexcrawl tidigare, jag kan i alla fall inte minnas något tillfälle, men jag har svårt att tänka mig något som är enklare att köra. Det är typ bara att sätta sig ner och tuta på.

Ehhh, ja det var väl det. A day in the life of Magnus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s