Ge mig ett rollspels-Comixology nu!

marvel_comics_app_ipad_1 copy

Jag vill ha en Comixology för rollspel. En lättanvänd sajt/app där jag kan köpa rollspel i elektronisk form och som hjälper mig att läsa dem på ett smidigt sätt.

Om inte det är möjligt så vill jag ha en snygg och smidig webbshop där jag kan köpa rollspel i olika digitala format – pdf, epub, mobi, med flera.

Jag vill ha ett ställe där jag kan hitta e-versioner av alla svenska rollspel. Oavsett förlag. Jag vill ha ett ställe där jag kan bläddra runt och upptäcka spel, äventyr och moduler; där jag kan sätta betyg och recensera; där jag kan läsa smakprov och kolla på bilder; och där jag enkelt och smidigt att köpa de produkter jag vill ha.

Comixologi, Kindle Store, iBook – fast för svenska rollspel.

Som det fungerar idag är inte ok. Det går inte att få tag på digitala versioner av något större spel utan att pirata eller ha varit med i en crowdfunder. Och de spel som finns som pdf:er – ofta mindre gratisspel – kräver en hel del googlande och ett visst mått av tur för att hitta.

Så kan det inte fortsätta. Samla allt på ett och samma ställe. Gör det lätt att hitta och köpa. Tillgänglighet är en bra grej om man vill nå nya konsumenter, mycket bättre än att gömma spelen på privata hårddiskar eller på någon obskyr hemsida.

Jag jag vet att haters, som alltid gonna hate, inte tror på försäljning av e-rollspel. Det finns ingen efterfrågan, heter det ena stunden. PDF:er kannibaliserar på de fysiska böckerna, sägs det andra stunden. Hur båda dessa uttalanden kan vara sanna samtidigt vet jag inte.

Faktum är detta: Ingen har på riktigt försökt att sälja e-rollspel i Sverige. Ingen har gjort det lätt att få tag på spel på det här sättet. Herregud, rollspelare lär ju ha flest ipads/kindles/androidplattor per capita än någon annan grupp i landet.

Gör det bara!

14 reaktioner till “Ge mig ett rollspels-Comixology nu!

 1. Snygg mockup Magnus 🙂 Jag tror att jag skulle kunna sätta ihop en sådan tjänst. Det som skrämmer mig tidsmässigt är två saker: att lägga till olika betalsätt (antar att kortbetalning är ett måste) samt att göra en ”äkta app” av det hela. Kan man köra webbaserat är det en helt annan femma däremot…

  Gilla

 2. Jag gillade snarare det Theo antydde i en tidigare tråd. Att han kunde tänka sig att även ha andra spel än Riotminds på deras webbtjänst. Hoppas jag förstod honom rätt. Att ha ett rollspel som utnyttjade alla det digitala mediets fördelar vore ju nice.

  De gånger jag faktiskt använt en läsplatta vid spel är med en Pathinder-app, som snabbt kunde få fram adekvat information. Bättre än en PDF.

  Gilla

 3. Något jag också tycker saknas är digitaliserade rollformulär. Fatta vad awesome med små tabbar till vänster med Personlig information, Stridsvärden, Magier/Mutationer/Discipliner etc. För ens karaktär som man snabbt kan växla över mellan. Med ett stridsläge där man enkelt kan markera ens skador, får automatiskt uppdaterade värden när man får en buff eller någon elak effekt. Markera vilka spells man använt eller se hur mycket manapoäng man har kvar.

  Om det ens funkar litet så med Riotminds nya tjänst blir jag imponerad.

  Jag tror om Riotminds har gjort ett bra jobb så behövs inget Comixology för svenska rollspel. Man betalar en liten slant för att få sitt material integrerat på siten, vilket är en bråkdel jämfört med att trycka böcker. Och sen kan alla köpa det simpelt och se sin samling, starta en ny session och börja köra.

  Gilla

   1. Jag tror snarare att det är ett svenskt Fantasy Grounds i så fall. Där man betalar för nya regeluppsättningar/äventyr/skins. Alltså inte som en bokaffär utan mer som plugins i ett datorspel…

    Gilla

 4. Varför använder inte svenska rollspelstillverkare DrivethruRPG eller RPGNow eller om man är mindre Indie Press Revolution? Vägrar de ta in icke engelskspråkiga spel eller finns det någon annan anledning?

  Gilla

  1. DTRPG (och RPGNow, som numera är samma företag) har definitivt icke-engelskspråkiga spel till salu. Det finns t o m ett filter för språk.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s