Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Hurra för Riotminds!

TrudvangChronicles_LogoENG

Riotminds omtalade ”bomb” presenterades idag och består av en ny version av Götterdämmerung (känt sedan tidigare), en helt ny onlinetjänst, en ny version av Drakar och demoner, samt att DoD lanserad på engelska under namnet Trudvang chronicles.

Det mest intressanta här är onlinetjänsten, som innehåller allt den gamla versionen inte gjorde: Automatiserade tärningsslag, rollpersonsskapande, chatt, videokonferenser, med mera. Tjänsten är ”optimerad för dator (stationär och laptop) och läsplatta men kommer att gå att nå även via en smartphone”. Vad det innebär att något ”går att nå” från en mobil vettefan; någon sorts begränsning av funktionerna kanske?

Redan finns det en del tjänster av liknande slag som fungerar ok, Fantasygrounds till exempel, men än så länge har jag inte stött på något som faktiskt är genuint bra. Om Riot har lyckats knäcka den nöten, och skärmdumparna ser onekligen lovande ut, så kan det här bli riktigt stort.

Angående den andra stora nyheten, att en DoD lanseras på engelska, så är det bara att applådera och, eventuellt, säga ”What took you so long?”. Riots största tillgång har alltid varit spelvärlden Trudvang, en setting med enorm potential och det är ett naturligt nästa steg att göra den tillgänglig för en större publik.

Om jag får önska något så är det att Riotminds passar på att ”reboota” värden, för just nu är Trudvang en ganska överskådlig kampanjplats. Otaliga faktaspäckade böcker och äventyr gör det lite svårt för en nykomling, eller till och med en återkommande turist som jag, att veta var man ska börja.

Hurra och lycka till, Riotminds!

  6 svar

  1. Profilbild för Fredrik L
   Fredrik L

   Det känns ju spännande att de vågar – alltid roligt med någon som sticker ut, och Mutant Chr… sorry, Trudvang Chronicles (rätt så smart faktiskt!) kan bli hur roligt som helst. Om de dessutom släpper lite nya äventyr och kampanjer hade man blivit extra glad – i dagsläget känns det som att sparlågan fortsatt brinna lågt och det mest varit polering. Inget fel i det i princip, men det hade varit roligt om de verkligen tog tag i det igen 🙂

  2. Profilbild för Kosta Kostulas
   Kosta Kostulas

   Blindgångare är ett ord som dyker upp. Coolt med engelska men annars finns tjänsten som ska ingå gratis i roll20 – kolla in.

   1. Profilbild för Fredrik L
    Fredrik L

    Oh det kan jag halla med om – vi kor Roll20 i min CoC 1930 / Changeling grupp (Hong Kong ar en bit bort ;)) och det funkar kanon och ar gratis.

   2. Profilbild för Arfert

    Jag tycker att det var trevliga nyheter och hoppas på en bra tjänst… men det är för tidigt att bedöma den från ett antal stillbilder. Vi får se helt enkelt. Men knappast en bomb. Jag spelade BRP/Svavelvinter via en liknade tjänst (Fantasy Grounds) för 3 år sen. Och testat Roll20 som redan har nämnts här ovan.

    Däremot så tycker jag att det är intressant att varumärket Trudvang Chronicles verkar ta över framför varumärket Drakar & Demoner.

    1. Profilbild för Kosta Kostulas
     Kosta Kostulas

     Ska det inte fortsätta heta DoD Trudvang i Sverige?

     Ang tjänsten kan den säkert bli bra – problemet i roll20 är ju att skapa bakgrunder, ladda ner gubbar, skriva in stats o T-rullare. Är allt det färdigt är det ju en vinst.

     Men det hjälper inte så mkt för dem som sitter runt ett bord och spelar – då verkar det bättre med det DnD gjorde med kartor, pappark etc el som WH3 med snygga pappfigurer (vi struntar i systemet iö).

     Sen e det kostnadsfrågan – är folk benägna att betala lika mkt el lite mindre för rollspel online som för Netflix eller HBO? Det kanske är lättare nu än för några år sen men inte självklart.

     Vi får se helt enkelt 🙂

     Sen har ju TRUDVANG bland de snyggaste bilderna i gamet – men det känns ju som de är bättre på papper än på skärm.

     1. Profilbild för Arfert

      Jo det ska fortsätta att heta det. men glssar att folk bara kommer säga Trudvang.

      Och ja, deras bilder (deras största styrka) är bäst i tryck.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *