Premiär: Piruett-podcasten!

piruettpod2Ibland är det roligare att prata med folk än att sitta ensam på sin kammare och skriva. Jag vet, det låter helt sjukt, men det är just därför som jag har (den tveksamma) äran att presentera Piruett-podcasten! Piruett-podden kommer att handla om lite allt möjligt, beroende på vem jag pratar med. Så här i början kommer den att handla om att jag och min kompis Veronica pratar om film.

Ni ska inte tro att det blir vilka filmer som helst, nej här snackar vi filmer som antingen jag eller Veronica har gillar, men som den andra inte har sett. Våra ”VA HAR DU INTE SETT DEN?”-filmer, helt enkelt.

Första filmen är mitt val – inget mindre än Stjärnornas krig, en rulle som jag sett c:a örti gånger, men som Veronica av någon någon anledning aldrig fått uppleva.

Avsnitt 2 kommer att handla om Alla presidentens män (Veronicas val), och del 3 om Ghost world (Magnus val). Längre än så har vi inte planerat.

Så, lyssna på Avsnitt 1: Stjärnornas krig bums!

11 reaktioner till “Premiär: Piruett-podcasten!

 1. Jag tyckte att Magnus gjorde ett halvtaskigt jobb när han skulle ”försvara” Stjärnornas Krig. Han kändes både dåligt påläst om hela George Lucas-grejen (mytologin bakom filmen) och kunde inte förklara filmens styrkor. Att det skulle finnas stora logiska luckor i filmen finner jag som ett förkastligt uttalande. Annars var det rätt trevlig lyssning. Hunden Chewbacca, ÄRR-TVÅ och Luke har aldrig runkat är citat som jag skrattade gott åt.

  Sköt Han Solo eller Greedo först?

  Gilla

  1. Bah! Kan man inte kritisera något man älskar så älskar man inte det tillräckligt hårt. Stjärnornas Krig är filmen där mycket är fel men blir rätt på något vis.

   Gilla

 2. Hoppas du kommer såga hennes film lika hårt som hon sågade den här. ”Alla presidentens män” är ju ett ENORMT sömnpiller i jämförelse, särskilt med tanke på att filmerna är från samma tid.

  Gilla

 3. Men Magnus!!!! De lyckas ju spränga dödsstjärnan i slutet!

  (3:35)
  Det är därför de åker dit! Sedan cruisar imperiet runt på en flotta av Star Destroyers i tvåan och i trean har de börjat bygga ny dödstjärna. (Den som man ser är lite halvbyggd, för den ser ut som någon rymdjätte tagit en tugga av den)

  Sedan tycker jag att tropen ”tjejer kan inget om, eller gillar inte Star Wars” som är vanlig i populärkulturen (How I Met Your Mother, Big Bang Theory) liksom finns där i bakgrunden, utan att ni problematiserar könsroller i filmen eller i Star Wars-fankultur.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s