Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

I förrgår köpte jag tre rollspel

Durance

On a remote planet far from civilization, the worst criminal scum from a dozen star systems have been dumped, charged with building new lives under the watchful eye of Authority.

The quiet year

For a long time, we were at war with The Jackals. But now, we’ve driven them off, and we have this – a year of relative peace. One quiet year, with which to build our community up and learn once again how to work together. Come Winter, the Frost Shepherds will arrive and we might not survive beyond that. But we don’t know about that yet. What we know is that right now, in this moment, there is an opportunity to build something.

Bortom: Lögnens slöja

Hur hanterar du det övernaturliga när du ställs inför det?

Någon som har några erfarenheter av dem?

  4 svar

  1. Profilbild för TomasFriaLigan
   TomasFriaLigan

   Bara av The Quiet Year, testade det häromveckan. Gillade! Det är perfekt för en one-shot, tar 3-4 timmar och kräver inget som helst prep. Det är inte riktigt ett rollspel – i stället för att spela varsin rollperson fattar man beslut om hur ett litet samhälle i en postapokalyptisk värld ska överleva och växa. Spelet fokuserar på en karta som spelarna fyller i efter hand och på så vis utvecklar settingen. The Quiet Year är en ganska stor inspirationskälla till Mutant: År Noll.

   1. Profilbild för MattiasLejbrink
    MattiasLejbrink

    Jag gillar det jag hör 🙂

  2. Profilbild för MattiasLejbrink
   MattiasLejbrink

   Durance låter väldigt Flykten från New York – in a good way. Bortom gillar jag, även om jag tycker skräck är svårt i rollspel. Eller så här: jag är inte så förtjust i att ”möta mina egna demoner”. Eller det kan jag göra, men inte under en rollspelsomgång. Däremot funkar skräck bra om man får låtsas vara någon annan, vilket man ju får i rollspel.

   * VARNING SKAMLÖS REKLAM * Jag har normgranskat Bortom här: http://www.enormkritik.se/normtest/bortom/

  3. Profilbild för deusexmatteo
   deusexmatteo

   Men du gillar väl inte rollspel längre! Eller det kanske bara är att spela dem?

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *