Musikjournalistik 2.kuk

Att amerikanska herrtidningen Esquire publicerar bilder på lättklädda kvinnor kommer knappast som en överraskning, det är ju blaskans raison d’être, men majnumrets musikrecensioner måste ändå ta någon form av pris.

esquiremaj2013a
esquiremaj2013bDen danska fotomodellen Nina Agdal agerar ”värdinna” åt Andy Langers recensioner, för är det en sak som är säker så är det att det krävs en kvinnokropp för att man riktigt ska kunna ta till sig informationen om huruvida en låt är bra eller inte. Uppmaningen ”You should be listening to better music” ter sig lätt absurd, och jag misstänker att någon förväxlat ”lyssna på bra musik” med att onanera. Det är lätt hänt.

Den tredje sidan i recensionspaketet ger kraftigt missvisande råd om ”how to listen to better music”. Jag är visserligen ingen expert, men jag misstänker att vinylentusiaster inte skulle rekommendera att man häller ut sina plattor på golvet och sen lägger sig och gnuggar sin armbåge mot dem. Men vad vet jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s