Apokalypsen dekonstruerad

Nu ska jag göra en närstudie av trailern till Mutant: År noll. Varför? För att då slipper jag tänka på annat i mitt liv.

00.13: Kameran öppnar på en sliten Expressen-löpsedel omgiven av en raserad byggnad. Hm. När inträffade katastrofen egentligen? Enligt många analytiker kommer papperstidnngen – och löpsedlar av papper med den – att vara död inom en snar framtid. Enligt den här studien kommer den traditionella nyhetstidningen i Sverige att vara irrelevant redan 2024, så katastrofen måste alltså inträffa inom de närmsta 10-20 åren.

00.23: Kameran zoomar ut och man ser en Volvo 740 fastklämd i rasmassorna. Den bilmodellen tillverkades mellan 1984 och 1992 – en stadig bil som än i dag rullar på vägarna. På registreringsskylten står IMM 931; IMM är såklart förkortning för Icke Muterad Människa, och 931 är ett riktnummer i mellersta Tennessee, USA. Antingen är det en slump, eller så är det en subtil vink om att kommersiell country-musik orsakade apokalypsen.

Men stopp ett slag! På registreringsskylten sitter ett skattemärke. Sedan 2010 används inte längre det så kallade ”kontrollmärket” för att visa att en bil har en giltig försäkring, så det måste betyda att samhället gick under före år 2010! Men då kanske ni tänker att bilens förare lät sitt gamla märke sitta kvar, trots de nya bestämmelserna? ICKE! Märket är som ni ser rött, och sista gången den färgen användes var 2009! Katastrofen inträffade alltså någon gång 2008–2009 – eller så utspelar sig Mutant i någon sjuk, overklig, parallell tidslinje där kontrollmärket aldrig avskaffades. Och ett sånt knarkigt spel tänker jag i alla fall aldrig spela!!

00.26: Man ser en ”Herr Gårman”. Om man fortfarande skulle vara osäker efter Expressen-löpet och den svenskskyltade Volvon så, jupp, vi är definitivt i Sverige.

00.36: En SL-buss och en P-skylt uppenbaras när kameran fortsätter att zooma ut. Inga konstigheter, men …

00.41: Aha, i det där rundade huset har jag jobbat! Kameran svävar ovanför korsningen Arenavägen/Arenaslingan i Stockholms söderort. Hm, jag tror inte att någon busslinje går där, så den kvaddade röda bussen måste ha hamnat där under själva ragnarök.

EDIT: Enligt uppgifter på Twitter går nattbussen längs Arenavägen. Ragnarök inträffade alltså nattetid.

00.48: Nu ser man resterna av Ericson Globe Arena, eller ”Globen,” och i horisonten skymtar man, antar jag, Gullmarsplan. Vad man inte ser är Tele2 Arena, den nya idrottsarena som började byggas 2010 och som ska stå klart nu 2013. En gigantisk byggnad vars ruiner borde uppta större delen av bildens högra sida. Titta här på en bild från oktober 2012:

Flygbild

Detta stärker teorin om att katastrofen inträffade 2008-2009, innan den nya arenan började byggas. Alternativt så är det den konstiga parallella verkligheten… finns det kontrollmärken på bilarna så kanske man i den skruvade dimensionen valde att renovera Söderstadion istället för att bygga nytt. Sjuka, sjuka tanke!

00.53: Utzoomningen stannar upp. Man ser en person med kraftiga kläder, kanske en gasmask och med ett spjut i handen. Men vad står han på egentligen!!!? Det finns inga så höga hus där! Så här ser vyn ut åt det håll där personen står, enligt hitta.se:

mutantvy

Inte ett enda höghus (till vänster står i dag Tele2 Arena)! Vad är det här för galenskaper egentligen? Ska man alltså svälja att någon byggt ett stort hus på platsen efter katastrofen? Eller att marken liksom slitits upp och bildat ett berg av husruiner? Eller är vi tillbaka i den där vedervärdiga, äckliga, parallella verkligheten igen? Nej, jag slår härmed fast att den oidentiferade personen står på randen av en enorm krater av bråte och byggnadsrester!

Slutsats: Mutant: År noll utspelar sig i en värld som gick under 2008-2009, troligen till följd av att western-musik från Nashville plötsligt blev extremt populärt.

 

4 reaktioner till “Apokalypsen dekonstruerad

 1. Hehe, underbart! Det FINNS faktiskt en tanke bakom en del av underligheterna du pekar på – men av hänsyn till Kosta lägger jag locket på. 🙂
  Kanske spiller jag bönorna på landeringsfesten!

  Gilla

 2. Det finns helt klart olika åsikter i Fria Ligan om alternativa tidslinjer och effekten av westernmusik på samhällets sönderfall 🙂

  Gilla

 3. 931 blir ICA, om du översätter det. Tillsammans med Volvo och Expressen tycker jag att det utstrålar ett direkt hot mot medelsvenssons trygga tillvaro.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s