Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

De 139 mutanterna

Detta är helt sjukt. Än så länge har 139 pers tillsammans donerat 80 500 kr till Fria Ligans nya Mutant-rollspel på Fundedbyme.

Sjukt på flera sätt. Dels att det trillat in åttiotusenfemhundra kronor –  det är mycket pengar! Dels att bara etthundratrettionio personer har kunnat tänka sig att skänka lite pengar. Nog måste det finnas fler rollspelare i Sverige som är intresserade av ett nytt, fett, exklusivt Mutant? Tillräckligt intresserade för att lägga en hundring eller två, kan man tycka. Eller är det så här rollspelmarknaden ser ut i det här landet? Det finns en liten trofast skara som köper allt som kommer ut, engagerar sig online och gärna ”ställer upp för hobbyn”, medan de allra flesta gärna dyker upp på spelmötena och lirar, men bryr sig annars inte sig så mycket. Det senare skulle vara helt i linje med hur jag upplevt hobbyn genom åren.

Fria Ligan har i alla fall uppdaterat sin insamlingskampanj med så kallade stretch goals, det vill säga olika bonusar som infrias om insamlingen når upp till vissa summor. I dagsläget har alla delmål utom det sista uppnåtts, men med tanke på att det är 14 dagar kvar så verkar det inte omöjligt att även den kommer att bockas av. Mer info här.

En lite sur grej är att jag råkat lova att om de får ihop 100 000 kr så ska bjuda hela Fria Ligan på champagne och ”typ oliver eller tapas eller något”. Så, för all del, fortsätt ge pengar, men sluta gärna innan 100k-strecket.

  10 svar

  1. Profilbild för Kosta Kostulas
   Kosta Kostulas

   Champagne? 🙂

  2. Profilbild för Patrik

   Alltså, jag älskar det här initiativet, men kommer jag faktiskt att köpa nya Mutant eller spela det? Jag har en rollspelskampanj going, det är svårt nog att hålla igång den när alla har barn och fruar och amorteringar, och blir det mer spelande är det one-shots där vi normalt använder enkla hembyggen som bara är till för att hålla igång berättandet. Jag tror rätt många av åttiotalets rollspelare är i ungefär samma situation och då blir det inte mycket motivation till att pynta iväg pengar, hur coolt man än tycker det är med År Noll.

   1. Profilbild för TomasFriaLigan
    TomasFriaLigan

    Tror att många är i samma sits som du (jag själv inräknad) – och det är ett skäl till att vi designar Mutant: År Noll för att vara så snabbt som möjligt att komma igång med. Båda testomgångarna jag har kört har startat helt utan prep – bara göra RP (vilket går fort) och sätta igång och spela! Nu kan man preppa mer om man vill, men ”no prep-principen” är helt klart ett designmål.

  3. Profilbild för TomasFriaLigan
   TomasFriaLigan

   Tror att din bild av rollspels-Sverige stämmer – det är en ganska liten men väldigt hängiven grupp. Men sen tror jag också att det är de mest hängivna som hakar på och stödjer projektet redan i det här stadiet. Spelet kommer ju trots allt först nästa år. Vi hoppas och tror förstås att fler kommer att slå till när spelet finns i butik. Vi är överväldigade och grymt tacksamma över att vi fått så mycket stöd redan nu. Det gör underverk för motivationen, och får oss att känna att vi är på rätt väg!

  4. Profilbild för Krister Fredriksson
   Krister Fredriksson

   Nu är även jag en ”backer” och kommer även sprida detta på min egen blogg http://kryokinesi.blogspot.se/ för göra att allt jag kan så att målet nås. Inte för att göra dig fattig Magnus men jag vill verkligen se detta projekt lyckas.

  5. Profilbild för Bengan

   Japp då var Mutant förbeställt, och tackar för länken, hade nog missat detta om jag inte då o då kollar in Piruett 🙂

  6. Profilbild för Joakim Larsson

   Ja, tack för tipset. Det är klart att man hostar upp för det här.

   1. Profilbild för Magnus Edlund

    Härliga bananer!

  7. Profilbild för Jens

   Dags att gå på systembolaget och handla nu Magnus. Mutant: År Noll har nyss passerat 100000 kr 🙂

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *