De 139 mutanterna

Detta är helt sjukt. Än så länge har 139 pers tillsammans donerat 80 500 kr till Fria Ligans nya Mutant-rollspel på Fundedbyme.

Sjukt på flera sätt. Dels att det trillat in åttiotusenfemhundra kronor –  det är mycket pengar! Dels att bara etthundratrettionio personer har kunnat tänka sig att skänka lite pengar. Nog måste det finnas fler rollspelare i Sverige som är intresserade av ett nytt, fett, exklusivt Mutant? Tillräckligt intresserade för att lägga en hundring eller två, kan man tycka. Eller är det så här rollspelmarknaden ser ut i det här landet? Det finns en liten trofast skara som köper allt som kommer ut, engagerar sig online och gärna ”ställer upp för hobbyn”, medan de allra flesta gärna dyker upp på spelmötena och lirar, men bryr sig annars inte sig så mycket. Det senare skulle vara helt i linje med hur jag upplevt hobbyn genom åren.

Fria Ligan har i alla fall uppdaterat sin insamlingskampanj med så kallade stretch goals, det vill säga olika bonusar som infrias om insamlingen når upp till vissa summor. I dagsläget har alla delmål utom det sista uppnåtts, men med tanke på att det är 14 dagar kvar så verkar det inte omöjligt att även den kommer att bockas av. Mer info här.

En lite sur grej är att jag råkat lova att om de får ihop 100 000 kr så ska bjuda hela Fria Ligan på champagne och ”typ oliver eller tapas eller något”. Så, för all del, fortsätt ge pengar, men sluta gärna innan 100k-strecket.

10 reaktioner till “De 139 mutanterna

 1. Alltså, jag älskar det här initiativet, men kommer jag faktiskt att köpa nya Mutant eller spela det? Jag har en rollspelskampanj going, det är svårt nog att hålla igång den när alla har barn och fruar och amorteringar, och blir det mer spelande är det one-shots där vi normalt använder enkla hembyggen som bara är till för att hålla igång berättandet. Jag tror rätt många av åttiotalets rollspelare är i ungefär samma situation och då blir det inte mycket motivation till att pynta iväg pengar, hur coolt man än tycker det är med År Noll.

  Gilla

  1. Tror att många är i samma sits som du (jag själv inräknad) – och det är ett skäl till att vi designar Mutant: År Noll för att vara så snabbt som möjligt att komma igång med. Båda testomgångarna jag har kört har startat helt utan prep – bara göra RP (vilket går fort) och sätta igång och spela! Nu kan man preppa mer om man vill, men ”no prep-principen” är helt klart ett designmål.

   Gilla

 2. Tror att din bild av rollspels-Sverige stämmer – det är en ganska liten men väldigt hängiven grupp. Men sen tror jag också att det är de mest hängivna som hakar på och stödjer projektet redan i det här stadiet. Spelet kommer ju trots allt först nästa år. Vi hoppas och tror förstås att fler kommer att slå till när spelet finns i butik. Vi är överväldigade och grymt tacksamma över att vi fått så mycket stöd redan nu. Det gör underverk för motivationen, och får oss att känna att vi är på rätt väg!

  Gilla

 3. Japp då var Mutant förbeställt, och tackar för länken, hade nog missat detta om jag inte då o då kollar in Piruett 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s