Jag var bara inte gjord för dessa dar

oldschool

Jag vet inte riktigt när den här bilden är tagen, men det är någon gång i början av 90-talet. 92, kanske? Anders, Eduardo och jag spelar Drakar och demoner hemma i mitt pojkrum.

Det var fina dagar det. Jag vet inte riktigt vilken värld det var tänkt att jag skulle födas in i, men inte var det Söderhöjden på 90-talet i alla fall. Vettefan vad jag skulle gjort utan rollspelen.

Vi spelade och spelade och spelade. Helt vansinniga mängder tid tillbringades i Ereb, eller Pyri eller någon annan påhittad dimension. Ibland när jag tänker på exakt hur mycket tid jag la på rollspel mellan, säg, 10 och 23 års ålder så får jag ångest. Jag gjorde i princip ingenting annat än att lira, och planera nästa lir, med vissa avbrott för att spela datorspel och läsa fantasy. Jag skulle gissa på omkring ett år i aktiv speltid och kanske lika mycket till i förberedelser.

När jag tänker på det viset blir det lite jobbigt, men samtidigt kommer jag ihåg hur kul vi hade. Vi hade så otroligt roligt. Och vad fanns det för alternativ? Jakobsberg på 80- och 90-talen bubblade inte direkt med stimulerande möjligheter. Så, visst, jag slösade bort mina tonår, men jag gjorde det i alla fall inte på något meningslöst som sabbade mig för livet. Typ spela fotboll, eller sniffa limm i källarförråd.

Förresten, har ni några gamla spelfotografier? Det här faktiskt det enda som jag kunnat hitta från back in the days, vilket är ganska konstigt med tanke på ovanstående.

8 reaktioner till “Jag var bara inte gjord för dessa dar

 1. Även jag spelade väldigt mycket, och ångrar det inte det minsta. Snarare ångrar jag att det blir såpass lite spel i mitt nuvarande liv. Man åstadkommer alltid som mest i livet när man har roligt.

  Gilla

 2. Stortskön bild. Kunde nästan vart tagen i mitt pojkrum. Jag hade också Khelataaraffischen på väggen.

  Känner igen mig i att extremt mycket tid spenderades på rollspel på den tiden. Själv gick rollspelandet nästan före skola men det var det värt. Jag tror ändå jag hade roligare tonår än ”plugghästarna”. 🙂

  Gilla

 3. Skön bild…tyvärr finns det inte ett enda bildbevis av de tusentals timmar vi tillbringade kring vårt ovala matsalsbord med Mutant och DoD.

  Spelandet står för en stor del av mina bästa tonårsminnen. Nu sitter jag och önskar att jag hade mer tid till spel. Tycker det är mer kreativt och utvecklande än någon annan hobby jag stött på.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s