Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

FAQ-podden – alltid sist på bollen!

Jag och två vänner – Anders och Ivan – har startat en podcast. Den egentliga premiären, med egen sajt och itunes och grejer, är några dagar bort, men redan nu kan ni, kära piruettare, lyssna på den här:

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/82815920″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Ämnena för dagen är drakar, anime, internationella kvinnodagen, kvinnliga förebilder, Star Wars och … kanske någonting mer. Berätta gärna vad ni tycker!

faqpodden_130311

  8 svar

  1. Profilbild för Albin

   kul lysning, ser gärna fler avsnitt

  2. Profilbild för deusexmatteo
   deusexmatteo

   Hej, och vad roligt att ni gör en pod cast! Jag tycker inte att ni ska jämföra er med Odpod eftersom att de snart har gjort 100 avsnitt och har vanan inne. De saker som jag kollar varje dag på jobbet är obiter dictum och piruett, så nu när båda har podcasts är det kanon!

   Det hade varit roligt om ni pratade mer om rollspel, eftersom att det känns som Piruetts USP. Star Wars delen av avsnittet kändes intressant eftersom att det tog ett större ämne där alla hade olika infallsvinklar och kunde bidra med funderingar och trivia.

   Det hade varit bra om det gick att få lite mjukare ljud. Det låter som att ni sitter i ett vanligt rum och spelar in med en datormic. Jag vet inte så mycket om ljudinspelning men det kanske går att lösa utan allt för mycket jobb. Jag gnäller inte, lyssnar gratis och det är bra saker som sägs, det är bara spontan och konstruktivt menad kritik.

   Jag tycker att det är bra att ni har olika röster, eftersom att ni är tre personer skulle det vara jobbigt om två av er lät lika.

   1. Profilbild för Magnus Edlund

    Vi satt faktiskt i ett vanligt rum med en inte alltför avancerad mikrofon. Vi ska se om vi kan fixa ljudet tills nästa gång.

    Tack för åsikterna, vi tar dem med oss !

    1. Profilbild för deusexmatteo
     deusexmatteo

     Jag har förstått nu att det är en klyscha att kommentera ljudkvalitén på podar – skäms med mössan i hand, har inte lyssnat på så många förut.

     1. Profilbild för Magnus Edlund

      Ingen fara – 5 månader senare kämpar vi fortfarande med ljudet. =)

  3. Profilbild för Mattias
   Mattias

   Jag lyssnar i detta nu på avsnittet. Tänkte bara flika in att du tematiskt lyckats glömma bort namnet på alla Malmö-komiker som har poddar över huvud taget. Det var lite roligt! 🙂
   Johannes Finnlaugsson heter han som driver Palmemordspodden, Kringlan Svensson och Josefin Johansson driver Crazy Town. En varg söker sin pod drivs av Liv Strömquist och en som inte jag heller minns vad hon heter. Jag får tacka för tipset om Flumskolan, den ska jag absolut provlyssna på.
   Nu ska jag återgå till att lyssna på din podd!

   1. Profilbild för Magnus Edlund

    Alla dessa malmökomiker! =)

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *