Vad ska jag klä ut mig till?

Om några veckor ska jag på maskerad. Temat är ”film”. Ganska brett, minst sagt. Jag har gnuggat de få hjärnceller kräksjukan låtit mig behålla och kommit fram till – ingenting.

Nu behöver jag er hjälp! Brainstorma med mig: vad faen ska jag klä ut mig till? Som jag ser det finns det fyra sätt att ge sig på den här nöten.

 1. Klä ut mig till en karaktär eller ett föremål från en film. Till exempel Totoro, ett lasersvärd, Dirk Diggler eller The Kraken.
 2. Klä ut mig till en film. Typ klistra fast massa platsfåglar på kläderna och gå som ”Fåglarna”, eller klä ut mig till en yxa och säga att jag är ”Fargo”.
 3. Klä ut mig till någon som arbetar med film. Ingmar Bergman, Brangelina, John Candy. Kräver dock att personen har ett distinkt utseende eller stil.
 4. Klä ut mig till något som finns ”runtomkring” filmer. Ett biosäte. En tv. En mikrofon. Kan även vara abstrakt. Vilken kostym har man för att illustrera bonndipp? Eller klaffel? Kan man klä ut sig till ”dålig regi”?

Har jag missat någon kategori, tycker ni? Kan jag gå som en replik? Eller ska jag bara gå runt och filma hela festen?

Filmrelaterade saker jag redan klätt ut mig till: Doctor Horrible, en apa, Ellen Ripley i ”Alien 3”.

Hjälp, ni är mitt sista hopp. Alla ideer = kärlek!

21 reaktioner till “Vad ska jag klä ut mig till?

 1. Ett klaffel känns ju faktiskt som det mest udda/kreativa (och det är väl eftersträvansvärt?) Du kan ju helt enkelt ta och ändra någonting i din uppenbarelse när någon blinkar/tittar bort. Typ punschknäppa skjortan och sedan rätta till den igen (ett av mina favoritklaffel, faktiskt; Michael Caine i en gammal rulle). Eller ha en mouche eller ett plåster som du flyttar omkring i fejan. Etc, osv, mm…

  Gilla

 2. Ett vandrande filmquiz kunde dra uppmärksamhet till sig: du bär detaljer från fem olika filmer som folk uppmanas gissa – kanske via en brevlåda på din rygg. Vinnaren får en Oskar allternativt en filmkyss om tillämpligt/önskvärt.

  Gilla

 3. Jag gillar din egen Brangelina-idé. Braddans skägg + långt Angelinahår, stora läpparoch en glamourös klänning i Hollywoodstil. Klart!

  Gilla

 4. Kameraman i Dogmafilm. Kräv att alla ska ignorera dig, agera naturligt och befinna sig i naturligt ljus. Låt ibland obehagliga hemligheter om olika festdeltagare bubbla upp till ytan. Tala bara danska.

  Gilla

 5. Ja, eller bara vara ”the dude” från Big Lebowski. Dra runt i morgonrock samt solbrillor och smutta på white russian hela kvällen.. Budget och bra 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s