HBO Nordic – första intrycken.

hboIdag skaffade jag ett abonnemang på nya streamingtjänsten HBO Nordic. 79 kr/mån (första månaden gratis). 12 månaders bindningstid. 3 månaders uppsägningstid. Ganska uselt i jämförelse med Netflix, där man i princip kan säga upp tjänsten samma dag.

Själva tittandet funkar hur bra som helst. Bra kvalitet, inga laddningstider. Eventuellt tar det lite längre tid att buffra upp HD-kvalitet än hos Netflix. En stor nackdel för mig är att man än så länge inte kan kolla via varken Xbox, PS3 eller Apple TV. Så det blir till att kika i datorn så länge, eller börja dra sladdar.

Utbudet är tjänstens stora dragplåster. Några favoiter: 30 Rock (bara säsong 1-2, av någon anledning). CarnivaleContinuum. Game of thrones. Flight of the concords. Girls. The Wire. Sopranos. Six feet under. True blood. Rome.

HBO Nordic erbjuder även ett gäng filmer, bland annat alla Tillbaka till framtidenLåt den rätte komma in, Monty Python’s The meaning of life och Scarface. Men ärligt talat så är det för seriernas skulle man prenumererar på den här tjänsten.

Värt det? Tja, med tanke på vad det skulle kosta att ens kunna se en bråkdel av de här tv-serierna på vanlig tv – absolut. Så fort det kommer stöd till fler enheter så blir det ännu mer värt det. Synd bara på bindningstiden.

14 reaktioner till “HBO Nordic – första intrycken.

 1. Jag har Teliaerbjudandet där HBO Nordic dyker upp i vanliga boxen. Samma utbud fast med skillnaden att Telia tar ut en ”krypteringsavgift” på 49 kronor. Så det verkliga priset, om du inte redan betalar för någon kanal, är 128 kr per månad. Däremot bjuder Telia på första 6 (?) månaderna så man kan ju säga upp utan att betala något. Uppsägningstid 3 månader, ingen bindningstid.

  Gilla

 2. Om jag ska vara helt ärligt så är, för mig, de största dragplåstren att kunna se Girls s2 och Game of thrones s3 när de har premiär, lagligt och utan fördröjning. Resten är bonus. =)

  Gilla

   1. Ett steg bättre då iaf. Bläh. Med de bindningstiderna väntar jag nog lite. netflix ger jag ju pengar av ren princip, för att uppmuntra tilltaget och hoppas de fixar till sig liksom.

    Gilla

  1. Hmmm… på Telias digitalbox är det svenska subs (av relativt hög kvalitet) som default. Jag har inte testat att byta än faktiskt eftersom jag vant mig att lyssna och ha subsen mest som stöd :/

   Gilla

   1. HBO Nordic på Facebook har sagt att erbjudandet är ute till en grupp som föranmält. Gissningsvis är det därför Magnus fått mailet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s