Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

HBO Nordic – första intrycken.

hboIdag skaffade jag ett abonnemang på nya streamingtjänsten HBO Nordic. 79 kr/mån (första månaden gratis). 12 månaders bindningstid. 3 månaders uppsägningstid. Ganska uselt i jämförelse med Netflix, där man i princip kan säga upp tjänsten samma dag.

Själva tittandet funkar hur bra som helst. Bra kvalitet, inga laddningstider. Eventuellt tar det lite längre tid att buffra upp HD-kvalitet än hos Netflix. En stor nackdel för mig är att man än så länge inte kan kolla via varken Xbox, PS3 eller Apple TV. Så det blir till att kika i datorn så länge, eller börja dra sladdar.

Utbudet är tjänstens stora dragplåster. Några favoiter: 30 Rock (bara säsong 1-2, av någon anledning). CarnivaleContinuum. Game of thrones. Flight of the concords. Girls. The Wire. Sopranos. Six feet under. True blood. Rome.

HBO Nordic erbjuder även ett gäng filmer, bland annat alla Tillbaka till framtidenLåt den rätte komma in, Monty Python’s The meaning of life och Scarface. Men ärligt talat så är det för seriernas skulle man prenumererar på den här tjänsten.

Värt det? Tja, med tanke på vad det skulle kosta att ens kunna se en bråkdel av de här tv-serierna på vanlig tv – absolut. Så fort det kommer stöd till fler enheter så blir det ännu mer värt det. Synd bara på bindningstiden.

  14 svar

  1. Profilbild för MattiasLejbrink
   MattiasLejbrink

   Jag har Teliaerbjudandet där HBO Nordic dyker upp i vanliga boxen. Samma utbud fast med skillnaden att Telia tar ut en ”krypteringsavgift” på 49 kronor. Så det verkliga priset, om du inte redan betalar för någon kanal, är 128 kr per månad. Däremot bjuder Telia på första 6 (?) månaderna så man kan ju säga upp utan att betala något. Uppsägningstid 3 månader, ingen bindningstid.

  2. Profilbild för Magnus Edlund

   Om jag ska vara helt ärligt så är, för mig, de största dragplåstren att kunna se Girls s2 och Game of thrones s3 när de har premiär, lagligt och utan fördröjning. Resten är bonus. =)

   1. Profilbild för MattiasLejbrink
    MattiasLejbrink

    Vad Magnus sa. Nu ser vi Newsroom som är typ helt okej.

  3. Profilbild för Maria

   Meh. Bindningstiden gör mig avtänd. Utbudet på Netflix var kanske inte mycket att hurra för, men åtminstone kan man avsluta när man vill.

  4. Profilbild för Mikael Bergstrom

   Hur ser det ut med undertexter? Är det bara svenska, eller finns det engelska? Det är ju där Netflix försvinner som alternativ för mig; jag vägrar se tv-serier med svenska subs…

   1. Profilbild för Magnus Edlund

    Det finns svenska, norska, danska, finska. Inga engelska. Men man kan välja att stänga av subs på allt. Så inte som netflix, där man ibland tvingas ha svenska.

    1. Profilbild för Mikael Bergstrom

     Ett steg bättre då iaf. Bläh. Med de bindningstiderna väntar jag nog lite. netflix ger jag ju pengar av ren princip, för att uppmuntra tilltaget och hoppas de fixar till sig liksom.

   2. Profilbild för MattiasLejbrink
    MattiasLejbrink

    Hmmm… på Telias digitalbox är det svenska subs (av relativt hög kvalitet) som default. Jag har inte testat att byta än faktiskt eftersom jag vant mig att lyssna och ha subsen mest som stöd :/

    1. Profilbild för Magnus Edlund

     Spontant känns textningens kvalitet bättre här än på Netflix.

  5. Profilbild för Kosta Kostulas
   Kosta Kostulas

   Kan man skaffa det nu, utan Samsung eller Telia? Innan man kan se det på TV:n är det dock (nästan) pointless.

   1. Profilbild för Magnus Edlund

    Jag fick ett mejl med en rabattkod (1 månad gratis). Vet ej om man kan skaffa konto utan inbjudan.

    1. Profilbild för MattiasLejbrink
     MattiasLejbrink

     HBO Nordic på Facebook har sagt att erbjudandet är ute till en grupp som föranmält. Gissningsvis är det därför Magnus fått mailet.

   2. Profilbild för Henka

    Man reggar sin mejl, sedan skickar de ut inbjudningar allteftersom.

  6. Profilbild för Magnus Edlund

   Värt att nämnas kan vara att iOS-appen för tjänsten inte finns än. Den är i en ”godkännandeprocess” hos Apple just nu.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *