Sno den här idén: Vågspel

Ännu en idé som legat och puttrat i Google Docs alldeles för länge. Sno den, vettja!

Vågspel – ett kampanjuppslag

En berättelse som utspelar sig på det svenska rollspelsförlaget Vågspel under 1980-talet. Vågspel är ledande i branchen. Deras största produkt är stilbildande Värjor och vidunder. Även scifi-spelet Cyborg och skräckspelet Puls ges ut, och på ritbordet ligger just nu det potentiellt kontroversiella Gerilla. Ca fyra gånger om året publiceras speltidningen Heureux.

Något står dock inte rätt till. Vågspels anställda börjar få drömmar och visioner – hallucinationer om man så vill – som tycks vara tagna direkt ur de världar de hittat på till sina spel.

Monika på ekonomiavdelningen berättar hur hon blev jagad av en svampödla – ett klassiskt monster i VoV – utanför sin bostad vid Stadshagen i Stockholm.

Urban på distribution svär på sin döda mor att han för ett ögonblick såg en brinnande zeppelinare ovanför slottet, en zeppelinare som bar den hemliga Puls-organisationen Ordo Steiners emblem.

När redaktör Henrik tar en genväg hem från jobbet så cyklar han runt ett hörn i Gamla stan och rullar rakt ut på ett futuristisk slagfält – som taget från det ännu ej publicerade Cyborg-äventyret Den blå bödeln som han arbetat med tidigare under dagen.

Händelserna intensifieras, sker oftare, blir mer verkliga, varar längre. Det är som att verkligheten håller på att luckras upp, och att det bara är Vågspelsfolket som märker det. Håller de på att bli galna, eller finns det ett hot mot hela jordens existens?

I jakten på svar måste de tillsammans ta sig allt djupare in i de världar de själva skapat. Där sätts deras liv på spel, där utmanas deras vänskap och där avgörs deras, och kanske hela mänsklighetens, öde.

Ur Woody Allens "Interiors".
Delar av personalen har samlats hemma hos förmögne chefen Fredrik för att diskutera vad de ska göra.

4 reaktioner till “Sno den här idén: Vågspel

  1. Haha, du har inte ens ändrat namnen! Jag måste dela det här inlägget med min fru, som är kusin till Urban. (Vi hade hunnit vara tillsammans i flera månader innan jag uppdagade att hon och Urban var kusiner.)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s