Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

”Our long term plan is to release a new Star Wars feature film every two to three years.”

Disney köper LucasFilm och flera nya Star Wars-rullar är på g. Stora nyheter för en nörd, och – tror jag – positiva nyheter. LucasArts har ju varit kreativt vanskött under lång tid tack vare George Lucas diktatorskap, och Disney har om och om igen bevisat sin fingertoppskänsla när det kommer till nördfranschice. Se bara på vad de gjort tillsammans med Marvel de senaste åren. Detta kan vara vår chans att få de Star Wars-filmer vi alltid längtat efter.

Man kan ju hoppas.

Men, okej, en ny spelfilm varannat år? Som min kollega Stefan kommenterade på Twitter: Vad ska de handla om? Om jag får gissa så finns det två spår.

 1. The Old Republic. Här finns det oerhörda mängder guld att gräva. De två Knights-spelen är och förblir något av det bästa jag spelat, storymässigt. Jag skulle inte säga nej till en rak filmatisering av dem. Det faller sig också naturligt att knyta nya filmer till onlinerollspelet, Star Wars: The Old Republic.
 2. Övriga expanded universe, speciellt tiden efter Return of the Jedi. Kanske New Jedi Order? Det är ju fortfarande möjligt att göra filmer där originalskådisarna är med – de flesta är vid liv än. Eftersom NJO utspelar sig typ 20 år efter Jedi, vaffan hyr in Ford, Hamill och Fisher redan idag!

Vad har ni för farhågor och förhoppningar?

5 svar

 1. Profilbild för Jimmy

  Ni får gärna trasha mig för att jag upptar denna plats med min vanhelgande kommentar. Men STAR WARS är bara så bra som nostalgin tillåter den vara. De tre första filmerna som gjordes var fantastiska äventyr och jag älskade dem.
  Idag grumlas tyvärr mycket av den kärleken av vad George gjorde med sin franschise. Att det ska komma ut nytt ställer jag mig rätt likgiltig till, jag störs inte av det, men hoppar inte heller av glädje.
  Det intressantaste i det hela är att Disney köpt hela balunsen – det är ju fantsieggande. Låt dem tämja Kraften och modiga ta sig dit ingen annan vågat fara.

  1. Profilbild för kalle

   Min första tanke var: Vad hade det varit värt innan George förstörde sin egen franchise? Ser man till det så kan nog de där tre uppföljarna varit historiens mest förlustbringande filmer.

   Annars är jag klart positiv till att ett bolag med oändliga resurser får möjlighet att göra filmer i universat.

 2. Profilbild för Tony Alvarsson

  Man kan ju hoppas på TOR eller kanske en filmversion av 1313, men det sista är väl inte troligt iom att 1313 ska vara lite hårdare/vuxnare än tidigare SW titlar.

  Hur som helst, det kan ju knappast bli sämre än Fantom-majonäsen.

  För övrigt har jag läst på IGN att titlar som fn är i produktion inte ska påverkas av ägarbytet, men vi får se hur det blir med det…

 3. Profilbild för Matteo Nobis Sandén

  Jag hittade en annan pressreleas från starwars.com som går in lite på vad det är för filmer de tänker göra.

  Det verkar luta mot kronologiska uppföljare till den första trilogin, även den en trilogi, alltså episod VII, VIII och IX. Eftersom att det står i både Disneys och Star Wars.coms pressrealeasar får vi se vad som händer när VII kommer 2015 (även om jag är skeptisk till om de kommer hålla den tidsramen med tanke på hur mycket pengar de har och att förväntningarna kommer vara höga).

  Här är en länk till SW.com’s pressreleas: http://www.starwars.com/news/new-star-wars-movies-announced-as-disney-enters-agreement-to-acquire-lucasfilm-ltd/index.html?utm_source=http%3A%2F%2Fwww.starwars.com%2Fdata%2Fheadlines.xml&utm_medium=RSS&utm_campaign=starwars-site_rss

 4. Profilbild för Anders Norén

  Själv är jag nöjd om Disney ger ut originalfilmerna på videoskiva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *