Nörda loss med Netflix?

Streamingtjänsten Netflix lanserades i Sverige i veckan. Jag skaffade mig ett konto, och allt funkar bra. Jag tänker inte gagga om det tekniska här, utan bara vad som finns – och inte finns – i form av tv-serier att kolla på för en nörd som mig.

Finnes

Doctor Who. Finnes: De första fem säsongerna. Men inte den sjätte, som ändå avslutades för ett år sedan. Tydligen är s6 tillgänglig på amerikanska Netflix, av någon anledning. Lite trist, för jag har just kollat klart på s5.

Torchwood. Alla avsnitt som sänts hittills finns tillgängliga.

Red Dwarf. Allt utom den som rullar nu (den 10:e).

Buffy the vampire slayer. Rubbet finns.

Firefly. Alla avsnitt (skandal vore det annars!).

Terminator: The Sarah Connor Chronicles. Båda säsongerna.

Dollhouse. Båda säsongerna.

Upp till kamp. Den svenska miniserien finns i sin helhet.

Spaced. Åh denna fantastiska serie! Som tur är finns alla avsnitt tillgängliga.

Peep show. Den bästa brittiska humorserien ever? 3 säsonger av 7 finns. En bra början, men varför inte rubbet?

Misfits. 3 säsonger av denna fantastiska superhjälteserie – vilket är alla som hittills visats. Den fjärde börjar sändas i Storbritannien senare denna månad, så den lär man inte så se på ett tag.

Falling skies. Första säsongen finns.

Saknas

Angel. Babylon 5. Lexx. Månbas Alpha. Farscape. Till exempel. Få nya scifi-serier finns. Dessutom saknas Star trek nästan helt. Ingen av tv-serierna, och bara tre av filmerna (First contact, Insurrection, Nemesis). Det är ju trist. Skulle vara trevligt med TNG i alla fall.

Det jag verkligen saknar är en releaseplan. Ett schema helt enkelt. Kommer säsong 6 av Doctor Who dyka upp om en vecka, eller om ett år? Den informationen är ju ganska avgörande för om jag ska se den på annat håll istället för att vänta.

En fråga

Har ni testat Netflix, och vad tycker ni? Finns det några guldkorn som jag har missat?

16 reaktioner till “Nörda loss med Netflix?

 1. Du glömde ju »Black Books«.

  Och för oss natur- och vetenskapsnördar finns både »Planet Earth« och »The Blue Planet«.

  Gilla

 2. Babylon 5 finns visst, däremot inte Battlestar Galactica, Supernatural, Eureka, Leverage, Warehouse 13 eller Face Off.. besvikelsen hänger som en jargiskt fallbila över oss här i tv-soffan.

  Gilla

 3. Jag vet inte riktigt vad som kvalar in i din lista men: Fringe (Säsong 1-3), Jericho (alla avsnitt), Veronica Mars, Chuck, The Vampire Diaries är i alla fall några som jag sett förut och gillat (till olika grad). Sen finns det en hel bunt serier som jag inte känner igen eller inte gillade så mycket men som jag antar är rätt nördiga: Odyssey 5, Outcasts, Legend of the Seeker, Roswell, Pushing Daisies. Filmer jag tänker försöka se är Monsters och The Forbidden Kingdom.

  Överlag måste man ju gilla Netflix, och trots att vi redan har Lovefilm betalt för ett år så kanske vi faller för detta när gratisperioden är över. Funkar t.o.m. bättre än att dela video med DLNA över hemnätverket. Att det finns tillgängligt på nästan alla plattformar gör det ju också oerhört lockande. Utbudet är än så länge lite tunt på sina håll och man drunknar lätt i all B-produktion, men det kan väl bara bli bättre får man hoppas!

  Gilla

 4. Jag gillar inte att väldigt många filmer/serier tycks ha endast nordiska undertexter och inte ens nån möjlighet att stänga av dem. Det löser sig kanske sen…

  Och så var jag tvungen att starta min browser som administratör när jag ville testa i windows. De använder ju Silverlight, så jag är väl kanske inte sådär jätteförvånad.

  Potential? Japp. Framme? Näpp.

  Gilla

 5. ville ha battlestar galactica! tycker det drygaste däremot är att man inte får se hela utbudet om man inte är betalande medlem, eller så är det jag som är dum?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s