Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Vi måste våga prata om hur många gånger jag sett det här klippet de senaste 24 timmarna

Åh, Doctor Who, jag älskar dig så!

  9 svar

  1. Profilbild för Erik Granström
   Erik Granström

   Alltså jag vet inget mer om Doctor Who än att det är en uråldrig institution med många fans. Om man skulle vilja börja utforska, hur gör man lämpligen?

   1. Profilbild för Magnus Edlund

    Du börjar med ”rebooten” från 2005, med Christopher Eccleston som den 9:e Doctor Who, Man behöver inte sett ett dugg av de gamla avsnitten (serien hade ju urpremiär 1963).

    Jag började kolla på det viset för någon månad sedan. Ibland känner jag att jag vill veta mer bakgrund (men egentligen inte behöver jag inte någon mer info – det handlar mer om vanlig nördig nyfikenhet)till vissa grejer som dyker upp i serien, och då kollar jag in gamla avsnitt från the olden days.

    Börja alltså med avsnittet som heter ”Rose” från 2005. Specialeffekterna är ganska sådär hela första säsongen, och corny-faktorn är ganska hög avsnitt 1-5 … men sen … SATAN vad det ger utdelning.

    1. Profilbild för Erik Granström
     Erik Granström

     Vet du om man kan köpa dem någonstans i samlingsbox eller är det nätets obskyra gränder som gäller? Låter som något för mig eftersom jag alltid gillat sf (mer än fantasy faktiskt), exempelvis Star Trek, Firefliy etc. Köpte Iain M Banks senaste Culture-roman så sent som igår.

     1. Profilbild för Magnus Edlund

      Säsong 1-4 (de är inne på s7 idag) finns samlade till exempel här: http://cdon.se/film/doctor_who_-_the_new_series%3a_series_1-4_(import)-14150370

     2. Profilbild för Johan Anglemark

      Vill du låna säsong 1-4, Erik?

      1. Profilbild för Erik Granström
       Erik Granström

       Tack Johan, men jag beställde dem faktiskt eftersom så många pratat sig varma för dem. Hoppas att jag delar ert omdöme nu bara.

   2. Profilbild för Magnus Edlund

    Och Tilde (@tildedrinkstea på Twitter) tror att du kommer bli övertygad av detta filmklipp: http://www.youtube.com/watch?v=Hmv80q5fAWU&feature=youtu.be&t=12m18s

   3. Profilbild för Zapp

    Själv kan jag inget om Dr Who…

    …mer än att jag vet det finns folk som tittar enbart för scenerna där kameran tittar upp under de korta kjolarna hos doktorns assistent 🙂

  2. Profilbild för Jan Svensson

   Det som är så schysst är att jag som tittare varit med och sett alla referenser hända. Jag har varit med och sett mytologin byggas upp inte bara fått den serverad 🙂

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *