Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Vad läser ni just nu?

Jag läser Martian chronicles av Ray Bradbury (det går långsamt) och första samlingsvolymen av Judge Anderson.

Vad läser ni?

  41 svar

  1. Profilbild för Mikael Bergstrom

   Jag ska precis börja på Agatha Christies ”Murder in Mesopotamia” och Asimovs Second Foundation. Samtidigt läser jag Vampire 20th Anniversary Edition.

  2. Profilbild för Kosta Kostulas
   Kosta Kostulas

   2312 av Kim Stanley Robinson

   1. Profilbild för Magnus Edlund

    Kan du rekommendera? Behöver lite semesterläsning.

    Den onsdagen den 1:e augusti 2012 skrev Disqus:

    1. Profilbild för Kosta Kostulas
     Kosta Kostulas

     Abso! För den som är lite intresserad av vad som kan hända med genus/kön i framtiden så är 2312 ett jäkligt bra exempel.

     Sorry med sent svar Magnus, har inte fått till hur man följer trådarna – hur man får mejl på svar och nya kommentarer.

  3. Profilbild för Anders Bohlin
   Anders Bohlin

   Jag läser ”Life in a Medieval Castle” av Frances och Joseph Gies, samt ”Liktorns svärd” (tredje delen av Den nya solens bok) av Gene Wolfe.

  4. Profilbild för Hampus Eckerman

   Chris Woodings ”The Iron Jackal”. Riktigt bra faktiskt!

   1. Profilbild för Magnus Edlund

    Berätta mer!

    Den torsdagen den 2:e augusti 2012 skrev Disqus:

    1. Profilbild för Janne Prusti

     Ligger på min att-läsa-lista, Såg något blogginlägg av Wooding att det bara blir en till bok i den serien. Han vill sluta på topp, typ, om jag förstod honom rätt.

  5. Profilbild för Fredrik L
   Fredrik L

   Jag har kopt ”Kafka on the shore” som ligger hogst pa listan. Jag paborjade Old Man’s War pa god rekommendation av ypperlig bloggare men har inte lyckats hitta gladjen i den annu – de har dock inte annu lamnat jordens dockningstation, sa det blir kanske battre sen, jag har inte gett upp.

   Darfor laser jag just nu Vampire: Lancea Sanctum for min Lost kampanj och Blindsight (saaaa bra!) dar jag hamtar inspiration.

   Basta bockerna detta aret: The Name of the Wind, och (argh!) Hunger Games som banne mig var sa harliga att lasa. Flamewar on! 😉

  6. Profilbild för Fredrik L
   Fredrik L

   Intressant med Ray’s Mars. Har nagon last http://en.wikipedia.org/wiki/Mars_trilogy av Kim? Jag tyckte de var riktigt bra for sadar 10 ar sedan.

   1. Profilbild för Magnus Edlund

    Älskade den trilogin. Bästa sf jag läst.

    Den torsdagen den 2:e augusti 2012 skrev Disqus:

  7. Profilbild för Peter

   Peter Heathers Empires and Barbarians: Migration, Development and the Birth of Europe

  8. Profilbild för Elliot

   Jorges Bestinarium ^^

  9. Profilbild för illern

   Läste precis ut ”Not Only Women Bleed” av Dick Wagner och tänkte börja läsa någon av ”Game Theory” av Ken Binmore eller ”The Difference Engine” av William Gibson och Bruce Sterling.

  10. Profilbild för Lars Krantz
   Lars Krantz

   Läste precis ut Grant Morrisons ”Batman Incorporated”. Har börjat på Joe Abercombies ”Best Served Cold”. Har även läst ”The case of Charles Dexter Ward”, serieversionen.

  11. Profilbild för David Stillberg

   Zaragoz, klassisk Warhammer-pulp från 1989. Inte helt bra.

  12. Profilbild för Matteo Nobis Sandén

   ”På hundsläde genom Kamchatka” av Sten Bergman! Känns väldigt inspirerande för äventyrsmiljöer, speciellt världen efter solstormarna som Thomas Hite skrev om i Fenix!

  13. Profilbild för Emma Althea Gillerbrant

   Tyvärr, och jag känner verkligen tyvärr, så var det länge sen jag läste nåt fantasy eller sci-fi men just nu är jag inne i en Dean Koontz period och plöjer hans böcker. Odd Thomas just nu.

  14. Profilbild för Johan Gustavsson

   Charles Stross, ”Apocalypse Codex”. Precis hur bra som helst, och tämligen helt ny. Sen är jag förvisso helt såld på The Laundry.

   1. Profilbild för Åsa Roos
    Åsa Roos

    The Laundry är helt underbar. Jag gillar verkligen de böckerna av Stross. Knasigt med tanke på att hans andra böcker aldrig gjort något för mig, om man säger så.

  15. Profilbild för Per Olofsson
   Per Olofsson

   Lyssnade (ljudböcker ftw!) just färdigt på Julian Comstock: A Story of 22nd-Century America av Robert Charles Wilson, som varmt rekommenderas. Nu har jag precis börjat på The Passage av Justin Cronin. Innan dess plöjde jag igenom Deathlands #1-41 av James Axler… 🙂

  16. Profilbild för Mattias
   Mattias

   Alastair Reynolds Revelation Space.

  17. Profilbild för Abu Nimr
   Abu Nimr

   ”Les Deux Tours” — tränar franska genom att läsa Tolkien i översättning. Väldigt ålderdomlig grammatik dock.

   1. Profilbild för Peter

    Min franska fick enorm hjälp av en hel uppsjö franska serier (allt från Jeremiah och Thorgal till Enki Bilal och L’Incal, och så asterix och tintin förstås) samt av det grymma rollspelet Miles Christi (kan vara svårt att få tag på nu iof, oop i ett decennium)

  18. Profilbild för X

   Charles stross – accelerando.
   Bra bok, intressant och rätt far out med ai och matrioschka brains.
   Dock lite halvjobbig att läsa.

  19. Profilbild för Pirrekurr
   Pirrekurr

   Det blir mest Bamse, Emil i Lönneberga samt Alfons just nu. Men läste precis ut Ship Breaker av Paolo Bacigalupi. Helt okej inom ungdomsgenren.

  20. Profilbild för Andreas Williamsson

   ”Människans villkor” av Hannah Arendt. Lite för avancerad för mig egentligen och vi får se om jag gör ett avbrott och stoppar in något anat istället.

  21. Profilbild för Carl Öhrn
   Carl Öhrn

   Läste nyligen klart ”Cirkeln” och fortsätter strax med ”Eld”. Båda av författarduon Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg. Spännande, välskrivet och lättläst 🙂 Dessförinnan ”Svenska kulter” av Anders Fager. Välskrivet och fascinerande men inte min favoritgenre. Hmmm… svensk skräck/spänning tycks vara det som gäller för mig just nu.

  22. Profilbild för Martin

   Nästan färdig med Ernst Jünger bok I stålstormen som är hans redogörelse för sina erfarenheter under första världskriget. Till skilland från boken På västfronten intet nytt förbjöds inte Jüngers bok av nazisterna. Han anses av vissa förhärliga kriget. Till stora delar är boken otrolig läsning om hur Jünger klarar sig medan andra död runt honom. mannen blev 103 år gammal!?! och dog först 1998. Jag tycker mig finna vissa likheter mellan Jüngers bok och Heinleins bok Stjärnsoldat.

  23. Profilbild för Åsa Roos
   Åsa Roos

   The Long Earth av Stephen Baxter och Terry Pratchett i fysiskt format, sedan lurade en arbetskamrat mig att anta utmaningen att klara av att läsa 50 shades of grey utan att förstöra min iPad, och nu vill jag skura mina ögon.

   Som den sucker för meta jag är håller jag också på att läsa Heat Rises av Richard Castle (som är en fiktiv författare i TV-serien Castle, spelad av Nathan Fillion). Som om det inte vore nog har jag också Lifedeath av Chris Claremont och Barry Windsor-Smith på gång, liksom Mutant Genesis av Claremont och… någon tecknare.

  24. Profilbild för MangeHero
   MangeHero

   Har prexis avslutat Endymion av Simmons efter tips från din 200-lista. Hyperion tog mig med storm. Shit, va bra. Läste hela boken med munnen öppen. – Tack för bra tips. Tragglar även med Granströms Slaktare små…

  25. Profilbild för Nils

   Shadowland

  26. Profilbild för Tobias Radesäter

   Jag är drygt hundra sidor in i Iain Banks Stonemouth. Den är riktigt bra än så länge, men jag är orolig för att den kommer att falla platt om den än så länge okända dumheten som tvingade huvudpersonen i ”landsflykt” för fem år sedan inte är tillräckligt dum, vilket jag just nu misstänker att den inte är. Förhoppningsvis blir jag positivt överraskad.

   I sommarstiltjen på jobbet läser jag The Ancestor’s Tale av Richard Dawkins.

  27. Profilbild för Jens

   Margaret Atwood – Syndaflodens år

  28. Profilbild för Sven Folkesson
   Sven Folkesson

   Klar med The Golden Age-triologin av John Wright. Nu Abercrombies Best Served Cold. Det går undan under sommaren!

  29. Profilbild för Janne Prusti

   Dog Blood av David Moody, fortsättningen på Hater. Gillade verkligen Hater, och än så länge kommer den inte riktigt upp i samma nivå, men har två tredjedelar kvar. Ska börja Mongoliad del ett när som helst.

  30. Profilbild för Erik Östberg
   Erik Östberg

   Läste nyss ut The Killing Moon av NK Jemisin. Oerhört intressant värld (baserad på forntida Egypten och Nubien) och magisystem (oneiromanti), helt OK handling.

  31. Profilbild för David

   Blind gubbe skriver om det medeltida Italien… Låter spännande? Nja… Vet inte riktigt. Många Henrik och Fredrik och en he**etes massa (festliga) påvefigurer, men klart värt de 300+ sidorna:
   http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/tore-wreto-kampen-om-det-medeltida-italien-kejsare-och-pavar-3131313

  32. Profilbild för Leif Eriksson

   Sticker in med Jeffrey Eugenides ’The Virgin Suicides’ mellan Path to Power och Means of Ascent i Robert Caros monumentala ’The Years of Lyndon Johnson’.

  33. Profilbild för freddy

   jävligt bra blogg må ja säga.hittade denna av en slump men nu läser ja david eddings böcker hehe 😛

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *