Vad läser ni just nu?

Jag läser Martian chronicles av Ray Bradbury (det går långsamt) och första samlingsvolymen av Judge Anderson.

Vad läser ni?

41 reaktioner till “Vad läser ni just nu?

   1. Abso! För den som är lite intresserad av vad som kan hända med genus/kön i framtiden så är 2312 ett jäkligt bra exempel.

    Sorry med sent svar Magnus, har inte fått till hur man följer trådarna – hur man får mejl på svar och nya kommentarer.

    Gilla

 1. Jag läser ”Life in a Medieval Castle” av Frances och Joseph Gies, samt ”Liktorns svärd” (tredje delen av Den nya solens bok) av Gene Wolfe.

  Gilla

   1. Ligger på min att-läsa-lista, Såg något blogginlägg av Wooding att det bara blir en till bok i den serien. Han vill sluta på topp, typ, om jag förstod honom rätt.

    Gilla

 2. Jag har kopt ”Kafka on the shore” som ligger hogst pa listan. Jag paborjade Old Man’s War pa god rekommendation av ypperlig bloggare men har inte lyckats hitta gladjen i den annu – de har dock inte annu lamnat jordens dockningstation, sa det blir kanske battre sen, jag har inte gett upp.

  Darfor laser jag just nu Vampire: Lancea Sanctum for min Lost kampanj och Blindsight (saaaa bra!) dar jag hamtar inspiration.

  Basta bockerna detta aret: The Name of the Wind, och (argh!) Hunger Games som banne mig var sa harliga att lasa. Flamewar on! 😉

  Gilla

 3. Läste precis ut ”Not Only Women Bleed” av Dick Wagner och tänkte börja läsa någon av ”Game Theory” av Ken Binmore eller ”The Difference Engine” av William Gibson och Bruce Sterling.

  Gilla

 4. Läste precis ut Grant Morrisons ”Batman Incorporated”. Har börjat på Joe Abercombies ”Best Served Cold”. Har även läst ”The case of Charles Dexter Ward”, serieversionen.

  Gilla

  1. The Laundry är helt underbar. Jag gillar verkligen de böckerna av Stross. Knasigt med tanke på att hans andra böcker aldrig gjort något för mig, om man säger så.

   Gilla

 5. Lyssnade (ljudböcker ftw!) just färdigt på Julian Comstock: A Story of 22nd-Century America av Robert Charles Wilson, som varmt rekommenderas. Nu har jag precis börjat på The Passage av Justin Cronin. Innan dess plöjde jag igenom Deathlands #1-41 av James Axler… 🙂

  Gilla

  1. Min franska fick enorm hjälp av en hel uppsjö franska serier (allt från Jeremiah och Thorgal till Enki Bilal och L’Incal, och så asterix och tintin förstås) samt av det grymma rollspelet Miles Christi (kan vara svårt att få tag på nu iof, oop i ett decennium)

   Gilla

 6. Det blir mest Bamse, Emil i Lönneberga samt Alfons just nu. Men läste precis ut Ship Breaker av Paolo Bacigalupi. Helt okej inom ungdomsgenren.

  Gilla

 7. Läste nyligen klart ”Cirkeln” och fortsätter strax med ”Eld”. Båda av författarduon Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg. Spännande, välskrivet och lättläst 🙂 Dessförinnan ”Svenska kulter” av Anders Fager. Välskrivet och fascinerande men inte min favoritgenre. Hmmm… svensk skräck/spänning tycks vara det som gäller för mig just nu.

  Gilla

 8. Nästan färdig med Ernst Jünger bok I stålstormen som är hans redogörelse för sina erfarenheter under första världskriget. Till skilland från boken På västfronten intet nytt förbjöds inte Jüngers bok av nazisterna. Han anses av vissa förhärliga kriget. Till stora delar är boken otrolig läsning om hur Jünger klarar sig medan andra död runt honom. mannen blev 103 år gammal!?! och dog först 1998. Jag tycker mig finna vissa likheter mellan Jüngers bok och Heinleins bok Stjärnsoldat.

  Gilla

 9. The Long Earth av Stephen Baxter och Terry Pratchett i fysiskt format, sedan lurade en arbetskamrat mig att anta utmaningen att klara av att läsa 50 shades of grey utan att förstöra min iPad, och nu vill jag skura mina ögon.

  Som den sucker för meta jag är håller jag också på att läsa Heat Rises av Richard Castle (som är en fiktiv författare i TV-serien Castle, spelad av Nathan Fillion). Som om det inte vore nog har jag också Lifedeath av Chris Claremont och Barry Windsor-Smith på gång, liksom Mutant Genesis av Claremont och… någon tecknare.

  Gilla

 10. Har prexis avslutat Endymion av Simmons efter tips från din 200-lista. Hyperion tog mig med storm. Shit, va bra. Läste hela boken med munnen öppen. – Tack för bra tips. Tragglar även med Granströms Slaktare små…

  Gilla

 11. Jag är drygt hundra sidor in i Iain Banks Stonemouth. Den är riktigt bra än så länge, men jag är orolig för att den kommer att falla platt om den än så länge okända dumheten som tvingade huvudpersonen i ”landsflykt” för fem år sedan inte är tillräckligt dum, vilket jag just nu misstänker att den inte är. Förhoppningsvis blir jag positivt överraskad.

  I sommarstiltjen på jobbet läser jag The Ancestor’s Tale av Richard Dawkins.

  Gilla

 12. Dog Blood av David Moody, fortsättningen på Hater. Gillade verkligen Hater, och än så länge kommer den inte riktigt upp i samma nivå, men har två tredjedelar kvar. Ska börja Mongoliad del ett när som helst.

  Gilla

 13. Läste nyss ut The Killing Moon av NK Jemisin. Oerhört intressant värld (baserad på forntida Egypten och Nubien) och magisystem (oneiromanti), helt OK handling.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s