Jag älskar Fringe!

Jag såg nyss klart den fjärde, och senaste, säsongen av tv-serien Fringe.

Åh vad jag älskar den.

Åh!

Intelligentare, roligare och mer spännande tv-serie får man leta efter. Som en blandning av Arkiv XLost och CSI. Karaktärerna, med den galne vetenskapsmannen Walter Bishop i spetsen, är fantastisk minnesvärda, och jag räknar dem nu mer eller mindre som familjemedlemmar. Inte sedan Buffy har jag älskat ett gäng påhittade figurer så mycket.

Tyvärr har jag förstått att många börjar kolla på Fringe, ser ett par avsnitt och sen slutar. Det är synd, för serien kommer egentligen inte igång förrän avsnitt 6-7, men då blir den åååååh så bra. Man sugs sakta in i handlingen, klurar på alla hemligheter och mysterier … fan, jag får gåshud bara jag tänker på det. Alla överraskningar, oväntade vändningar och plötslig avslöjanden är helt galna. Serien är skapad av JJ Abrams, och man märker verkligen att han lärt sig av misstagen med Lost. Mytologin är mer genomtänkt, och det finns inga mysterier bara för mysteriernas skull.

Och sen har vi ju Walter Bishop. Och Olivia Dunham! Jag är kär i henne.

När serien avslutas i höst så kommer jag skriva något vettigare än ovanstående. Ibland måste man ju få kärleksbomba lite.

8 reaktioner till “Jag älskar Fringe!

 1. Jag håller helt med. Det har ibland känts som att de Abramsiska efterhandsförklaringarna visar sina fula nyllen (jag är ett stort fan av saker som var planerade redan från början, not so much av saker som hittas på as we go along), men överlag har serien hållit sig stark och sevärd hela vägen. Och karaktärerna i serien är awesome, även om jag är våldsamt oimpad av Josh Jacksons skådespeleri. Men det var å andra sidan ingen överraskning, han var inte så värst bra i Dawson’s Creek heller.

  Gilla

 2. Jag är en av dem som såg några avsnitt och slutade… Men nu är jag precis i jakt på en ny serie, så ditt inlägg kom himla lägligt! Fringe it is!

  Gilla

 3. Jag älskar Fringe – det bästa jag sett på senare år – en sorg att det tar slut med en kort minisässong, men det blir kul iaf 🙂

  Gilla

 4. Fringe har verkligen växt från en ganska blygsam början till riktigt episkt bra. Det är också väldigt roligt hur flera av avsnitten från första säsongen som kändes lite som ”monster of the week” i senare säsonger vävs in i en större mytologi, som den där bärnstensgasen och piggsvinsmonstret.

  Gilla


 5. Tyvärr har jag förstått att många börjar kolla på Fringe, ser ett par avsnitt och sen slutar. ”

  Japp, precis så gjorde jag när den var ny. Får väl ge den en ny chans någon gång när jag har slut på tv-serier. 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s