Jag har sett ”The Amazing Spider-Man” och tyckte att den var ganska bra

Jag såg den i går på Rigoletto här i Stockholm. När jag kom ut ur salongen tänkte jag så här:

Idag tänker jag likadant.

Det är så gott som samma film som den som kom 2001. Nya skådespelare, ny skurk och nya specialeffekter, men annars är den en remake i ordets mest bokstavliga betydelse. Vissa scener är förändrade, andra är i det närmaste identiska. Mary Jane (Kirsten Dunst) är ersatt av Gwen Stacy (Emma Stone), men eftersom originalfilmens MJ hade samma roll som seriens Gwen så är skillnaden mest akademisk.

Den största förändringen är att specialeffekterna i dag är förbannat mycket bättre än för 10 år sedan.

8 reaktioner till “Jag har sett ”The Amazing Spider-Man” och tyckte att den var ganska bra

 1. Får tacka så mycket för att du bekräftade vad jag misstänkte. Nu kan jag undvika att slösa pengar på den här filmen och dra fram min DVD och se Spiderman gratis istället då jag får suget.

  Gilla

   1. Det är den säkert, men det som fastnade hos mig var att den inte var väldigt olik första filmen. Det var vad den hade behövt göra för att jag skulle vilja se den. ”Bra actionrulle” är inte nog för mig. Tyvärr.

    Gilla

 2. Det känns onekligen som om jag precis såg Tobey svinga fram mellan taken… Är inte en ”uppdatering” att nya skådespelaren är mindre nörd, coolare och snyggare? (Jag har i alla fall fått det intrycket från trailern.) Gör det nån skillnad? Och ÄR inte Spindelmannen lite nörd?

  Gilla

 3. Läste in en brittisk filmtidninge (Empire eller Total Film, kommer inte ihåg vilken) att ett av skälen till att vi får en remake såpass snart beror på licensen. Marvel vill gärna samla alla sina hjältar under sin egen filmlabel, men X-Men och Spiderman licenserades ut innan Marvel Films bildades. Så länge man gör filmer med jämna mellanrum så löper licensen inte ut. Så att vi ser mediokra uppföljare, remakes och prequels (X-Men first class anyone?) är alltså enbart för att filmbolagen vill hålla liv i sin franchise.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s