4 reaktioner till “Hoppashoppashoppashoppas

 1. Den som hade gestaltat Dreddis bäst hade varit en trettiofem till fyrtioårig Clint Eastwood. Personen som gestaltade Judge Dredd i senaste filmen hette Sylvester i förnamn. WTF? Killen som hette Sylvester, som givetvis var fel på alla sätt och vis för rollen krävde att man skulle se hans/Dredds ansikte i filmen. Detta var alltså ett krav på att han ens skulle tacka ja på att gestalta Dredd. Bolaget gick med på det. Filmen blev skit givetvis men om mitt minne inte sviker mig så var Mean Machine Angel i alla fall klockren.

  Gilla

 2. Jag har inga förväntningar.
  Serien går balansgång mellan funka både som raka actionäventyr och som satir. Den sortens satir där man inte blinkar åt publiken med smileys och andra ledtrådar utan litar på att själva budskapet är så absurt att alla ska FATTA att man inte menar allvar. Dredd är ett fascistiskt as, Megacity 1 är en mardrömsdiktatur och deras ”rättsystem” är ett skämt. Men serien Judge Dredd håller ett konstant straight face och texten kommenterar löpande hur fint och klokt deras system är.
  Minns hur det gick för Starship Trooper. (Actionfilm som är heltigenom presenterad och genomförd som fascistisk krigspropaganda.) Funkade den som tänkt?
  Kommer Hollywood att fixa ett moraliskt träsk där huvudpersonen inte är snäll innerst inne? Och där man överlåter åt publiken att tänka själva litegrann för att det man säger rakt ut inte är detsamma som det man menar?
  Skulle inte tro det. De kommer att vräka på med fethjuliga motorcyklar, pangpang och absurt hårda one-liners. Ytan i Judge Dredd, men inte innanmätet.
  Sorry,
  Dan Guillou

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s