HJÄLP! Vad ska jag läsa för Marvel-serier?

Jag tycker att det är svårt att ha koll på Marvel nuförtiden. Speciellt att hitta de serier och författare som är bra. Att ge sig på en ny Marvel-serie är i min erfarenhet en rejäl chansning, och oftast visar det sig vara ganska dåligt och/eller kräva en förbannad förkunskap av de senaste 15-årens Marvel-kontinuitet. Gärna ska man läsa flera serier parallellt för att få ut maximal behållning. Det är inte min grej riktigt. Eller, jo det är det, men då vill jag ha säkra kort – jag köper inte fem olika album på chans och håller tummarna att det ska vara bra.

Så nu vänder jag mig till er, kära internetvänner, om råd. Helt förutsättningslöst, vad ska jag satsa på att läsa av säg de sensate 5 årens Marvel-utgivning? Vad är bra på riktigt?

 

10 reaktioner till “HJÄLP! Vad ska jag läsa för Marvel-serier?

 1. Det i särklass bästa Marve jag har läst är Grant Morissons New X-Men

  Annrs så tycker jag att Marvel Knights: Punisher, The Punisher: Farnk Castle MAX och Punisher MAX är värda att spana in, inte dunderbra hela vägen igenom men mycket är väldigt bra.

  Garth Ennis är för det mesta på rätt väg och när Darrick Robertson ritar Punishers kamp mot Wolverine är det fest.
  Gillar man inte Punisher så är det såklart helt fel.

  Albumet Welcome Back, Frank är rätt ställe att börja på, alternativt första samlingen av Punisher Max som heter typ… Kingpin (kanske?)

  Gilla

  1. Ja! New X-Men är svinbra, i alla fall en liten bit. Sen är det plötsligt som om de tappar hela idén de formulerade och det blir riktigt skräpigt. Men åtminstone två böcker kan man läsa! Kommer inte ihåg om det var tredje eller fjärde eller så som det blev kasst.

   Gilla

   1. Okej, det visar sig att det är fyra böcker jag kan rekommendera, de fyra första: E is for Extinction, Imperial, New Worlds och Riot at Xavier’s.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s