Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Nörd så in i väggen

För cirka ett år sedan flyttade jag in i en ny lägenhet. Jag hade ingenting att sätta på väggarna, och jag visste ärligt talat inte ens vad jag hade för smak. Senast jag var singel och bodde ensam i en lägenhet var 2003 och det har hänt en del sedan dess, om man säger så. Under året har det så sakteliga börjat dyka upp saker på mina vita, vertikala ytor och jag vill nu dela mina framsteg i inredningsdesign med er. Hoppas det är okej.

Vardagsrummet

”Man up” av  Liam Brazier. Köpt på Society6.

”Catwoman II” av Petter Thoen. Köpt på Konstbolaget.

”Kvaler och korpen” av Peter Bergting. Köpt … hm … typ via mejlkontakt, tror jag.

Hallen

”Guide” av David Öqvist. Köpt på vernissage. Konstnärens hemsida: davidoqvist.com.

Köket

”Poison in her well” av Annie Wu. Köpt via konstnärens hemsida.

 

”The Diabolical Diagram of Movie Monsters” av Pop Chart Lab.

Ja, man anar en trend. Men jag har en helt del kvar att göra. Bland annat gapar väggarna i sovrummet tomma, och jag har en del grejer liggande som jag måste rama in och sätta upp. Men min väggsituation är i alla fall kraftigt förbättrad jämfört med samma tid för ett år sedan.

Vad har ni på väggarna?

 

  9 svar

  1. Profilbild för Hampus Eckerman
   Hampus Eckerman

   Snygga grejor! Framförallt blev jag intresserad av den där monster-affischen. Mina väggar är nog också nördiga, men lite mer blandat:

   * Ett 10-tal masker köpta i olika länder.
   * 9 svärd, ett stridsgissel, en hjälmkrossare, några dolkar + blandade vapen
   * Två originalsidor från Socker-Conny.
   * Tre Hans Arnold-original, ett från Matulda och Megasen.
   * Två från Lars Hillersberg.
   * Ett vampyrhuvud, en uppstoppad mus med tuppkam, ett uttstoppat lodjur utan ansikte och en uppstoppad hare med antilophorn.
   * En skrattande Zombie-elvis
   Osv…

   1. Profilbild för Hampus Eckerman
    Hampus Eckerman

    Fast just lodjuret sitter inte på väggen.

  2. Profilbild för Micke

   Catwoman såg nästan ut som nåt av Roy liechtenstein.

  3. Profilbild för Lars Krantz
   Lars Krantz

   Har hållit på seriöst med bildkonst sedan jag var tonåring. Nu är jag trettiotvå. Mina väggar är helt vita i mitt lilla rum som jag hyr. Innan jag gick tillbaka till seriestudion för tre veckor sedan så tejpade jag upp serieorginal i hörnan där mitt arbetsbord står- så att kunde jämföra utseendena på mina figurer i serien jag höll på med.

   Yrist att inte ha något eget på det viset. Man kan aldrig riktigt göra sig hemmastadd.

  4. Profilbild för Magnus Seter

   Vi har inte så mycket på väggarna. Två Tintin-affischer (Månen Tur och Retur 1 och 2), ett gammalt foto av Gamla stan, och en fotovägg med bilder på våra vänner.

   Ja, och sjukt massa rollspel inträngda i bokhyllor förstås. 🙂

   /M

  5. Profilbild för Nike Bengtzelius

   Jag är, öh, nyinflyttad, sedan, öh, februari. Så jag har ingenting på väggarna än.

   Men blev jäkligt sugen på Guide nu.

  6. Profilbild för Maria

   Gillar den i hallen!

  7. Profilbild för Calle

   6-åringen har två Peter Bergting på väggen i sitt rum – och omvänt – PB har en av 6-åringens teckningar!

   I övrigt, utöver många porträtt och barnens och div. släktingars alster, så gillar/rekommenderar jag:

   Klee (fantastiska färger och former), Henrik Johansson (konstnärligt foto, kolla ”Shutter-life”), japanska tavlor (mörka stenar i ljust grus) inköpta på ett kloster i Kyoto. Och vi får inte glömma vår ”fjällvägg” där vi har samlat vackra fotografier och målningar av berg och fjäll. Inget extraordinärt, men hemtrevligt
   🙂

   Jag gillar din smak, Magnus. Lycka till med fortsatta inredningen av lyan. Att ha något på väggarna gör verkligen gott åt en bostad. Liksom att ha gardiner.

  8. Profilbild för Anders W
   Anders W

   Jag har en spegel i taket i sovrummet

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *