Tio saker jag vill göra

Har varit hemma och sjuk hela veckan. Det är förbannat värdelöst. I går trodde jag att jag blivit frisk, äntligen, men ack så fel jag hade. Feber alltså, hur överlevde man det innan värktabletter uppfans?

En bra sak med att ligga hemma med feber är att a) man har tid att fundera och b) febern får en att fundera i … lite annorlunda banor, och komma ihåg saker man tänkt men glömt bort.

Resultatet? En ny bucket list:

 1. Skriva en roman som börjar ”Fuck, alven har en hagelbössa!” Kräver: Tid.
 2. Resa runt i Sverige och intervjua och fotografera nördar. Publicera bilderna och berättelserna i någon sorts blogg. Kräver: Pengar, tid, kontakter.
 3. Göra en dokumentär om rollspel i Sverige. Prata med alla som var inblandade i boomen på 80-talet. Prata med alla som gör rollspel idag. Prata med vanliga gamers. Kräver: Filmkamera, FinalCut, tid, pengar, kontakter.
 4. Spela in en podcast som utspelar sig i ett postapokalyptiskt Sverige. Varje avsnitt fokuserar på en överlevandes berättelse. Tillsammans målar alla berättelser upp en oväntad helhet. Kräver: Tid, en bra mic, vettigt ljudredigeringsprogram, frivilliga obetalda skådisar.
 5. Ta ett generalgrepp på det här med spel och etnicitet. Kräver: Tid för research, tid för intervjuer, tid för att skriva, mer tid.
 6. Skriva en reportagebok om den svenska nördkulturen. Kräver: Tid, kontakter.
 7. Skriva en sketchbaserad tv-serie. Kräver: Tid, humor.
 8. Gå en lång, riktigt avancerad Photoshopkurs. Gärna utomlands. Någon som har bra tips? Kräver: Tid, pengar.
 9. Flytta till ett varmt land och köra sopbil i ett år. Kräver: Lite jävlar anamma. Eventuellt körkort för sopbil.
 10. Skriva manus till den där fantasyserien jag och min kompis David snackat om så länge. Kräver: Tid, inspiration.

8 reaktioner till “Tio saker jag vill göra

 1. Kör en sammanslagning, eller ett alternativ av 3 och 6. Gör antingen en bok (med mycket foton och bilder) eller en dokumentärfilm. Boken skulle garanterat bli tryckt och läst av många. Fatta hur sjukt många medelålders, nostalgiska män med feta pånböcker som finns därute som bara drömmer om att köpa en sån bok! Att du (och jag) är intresserade av ämnet är ju inte direkt ett minus.
  Filmen är ju lite knivigare. Kan bli en jäkla hit, men risken är också stor att den försvinner bland väldigt många andra bra svenska dokumentärfilmer. Vem vet. Jag säger samma sak till dig som jag säger till många utav mina polare (bland annat min filmskaparkompis som jag ska bira med snart): Skriv en bok!

  Gilla

 2. Slå ihop 2, 3 och 6. Jag tror det skulle kunna bli grymt bra med en dokumentärfilm. Den i sin tur kommer generera pengar till övriga projekt.Idé

  När det gäller pengar skulle jag lätt sätta in 500:- på ditt konto. Jag lägger pengar på så mycket skit så det skulle kännas bra att lägga det på något viktigt. Om finnarna kan göra Iron Sky kan du också. Go Go Go!

  Gilla

 3. Jag är med på fyran, speciellt om jag får vara delaktig i storyarbetet. Rätt säker på att jag kan dra med kollegor också.

  Gilla

 4. Om jag någon gång hittar en tidningsförläggare som nappar på min idé om en tidskrift med namnet Tönt så ska du få betalt för att ägna dig åt några av punkterna ovan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s