Piruett

Science fiction, fantasy och allmäna nörderier – sedan 2007

Välkommen hit

Hej och välkommen till Piruett. Jag heter Magnus och det är jag som skriver här. Jag skriver om saker jag gillar, om filmer och spel och böcker och tv-serier och alla möjliga konstigheter. Om saker jag hittar på nätet, om saker folk tycker, om sex och feminism och drakar och rymdvarelser och orättvisor.

Ibland skriver jag långt, ibland skriver jag kort, ibland skriver jag ”hen”, ibland lägger jag upp en bild. Vissa perioder skriver jag ofta, andra perioder är det ganska tyst här. Med det här inlägget vill jag meddela att det kommer att bli färre och kortare tysta perioder.

Jag ser ut ungefär så här. Ibland tittar jag åt ett annat håll.

Mest av allt skriver jag för att det är roligt, med förhoppningen att du ska tycka det är roligt att läsa. Jag kan dock inte lova att just du kommer att gilla allt jag skriver. Om du någon gång känner dig kränkt eller upprörd över något av mina inlägg så ber jag dig blunda, andas djupt, räkna till tio och därefter ta en kopp te eller kanske se en bra film. Jag är ju ändå bara nån jäppe på internet.

Piruett har funnits sedan januari 2007. Jag startade den för att jag var uttråkad. Det första inlägget handlade om Peter Bergtings ”The portent”, det mest besökta om svenska rollformulär och det mest kommenterade om kön och rollspel.

Under åren med bloggen har jag anklagats för att ha en hemlig feministisk agenda (sant förutom att den inte är hemlig), göra en höna av en fjäder (osant, men vissa människor har sådana skygglappar att de inte skulle se hönan om den så kastades i ansiktet på dem) samt ta saker på för stort allvar (ibland sant, ibland osant). Jag har även blivit bjuden på en öl av Magnus Seter.

Till vardags jobbar jag som redigerare på pappersversionen av Aftonbladet Klick. Ibland är jag med Aftonbladets filmprogram, där tittare bland annat kallat mig ”Sagan om ringen-fansens Lars Vilks”, ”Lika gnällig som Sheldon i The Big Bang Theory” och ”En jävla idiot”. Ibland skriver jag saker för min arbetsgivares räkning. Den här bloggen har dock ingenting med Aftonbladet att göra. Den är min privata lekplats.

Om du av någon anledning skulle vilja kontakta mig så rekommenderar jag dessa två alternativ:

Jag hoppas att du och jag kommer att trivas ihop.

  6 svar

  1. Profilbild för Brior

   ”Välkommen hit – välkommen hem” skulle du kunna ha skrivit fast det är ju redan Uppsalas slogan. Och riktigt bra tycker jag. Nu är ju din blogg inget nytt alls för min del eftersom jag tittar in minst en gång i veckan sedan länge, så ”välkommen hem” kan kännas mer relevant för undertecknad.

   Hur som helst så uppskattar jag din blogg och om du sedan är nördarnas Lars Vilks eller Björn Ranelid eller vad du siktar på så gör det inte mig något. Utan att det ska tolkas feministiskt så föredrar jag sådant som sticker ut.

  2. Profilbild för Magnus Edlund
   Magnus Edlund

   Tack Erik! Kän dig som hemma. 🙂

  3. Profilbild för ÅSa

   Härligt att se att du är tillbaka. Du har gjort mycket för att lyfta diskussioner inom rollspel som jag tycker är viktiga, och vi vet ju alla att kvinnor inte vet vad de pratar om, och att det behövs en riktig man för att kasta ljus över en fråga ;),

   Jag ser fram emot att läsa dina kommande texter.

  4. Profilbild för Fredrik L

   Yes! Magnus ar tillbaka. Ypperligt. Mycket ypperligt. Jattekul att du tanker skriva mer igen!

  5. Profilbild för Miamat

   Hurra! Så kul att det blir mer att läsa här igen.

  6. Profilbild för Henka

   Jaaa!

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *