Ibland tänker jag

Jul. I går satt jag i en fåtölj och drack whisky och funderade på livet. Nja, det jag mest funderade på var att ”Balse” är ett så jävla coolt ord (såg Castle in the sky igen i fredags). Men även lite andra grejer.

Bröderna Lejonhjärta-rollspelet: Hur skulle det se ut? Post mortem-fantasy. Jag tänker mig att världen påverkas mycket av hur rollpersonerna dog. Jonathan brändes ihjäl, och därför är Katla hans nemesis. Men han dog även hjältedöden och därför blir han en det godas förkämpe.

Husregla Svavelvinter: Jag tror att en av de allra vanligaste husreglerna i det kommande Svavelvinter-rollspelet kommer att vara att införa regler för alver, dvärgar och ankor.

Ny dator: Skulle behöva en ny dator enkom för att skriva på. Problemet är att jag alltid vill ha det bästa när jag köper ny dator, vilket är helt meningslöst om jag bara ska ha den till att skriva på. Billiga laptops brukar dock vara så fula och plastiga. Kan någon tipsa om en billig laptop (gärna med ssd) som inte ser ut som fan? Att tangentbordet känns bra och stadigt är nästan det viktigaste.

Vill skriva en bok: Men har för många idéer. Det är som när jag spelleder: jag brukar knappt hinna påbörja en idé innan jag får en ny som jag absolut måste testa omedelbart. Min spelgrupp är lite trött på detta.

2012 – snålhetens år: Funderar på att ha som första prio att betala av lån och skulder nästa år. Snåla, gneta och försöka bli av med ett av studielånen i alla fall. ”Den är som är satt i skuld är icke fri.”

Så nu vet ni det.

18 reaktioner till “Ibland tänker jag

  1. Jag gillar dina Svavelvinter-husregler. Givna.
    Jag skulle haft med ankor mm i originalreglerna, men har å andra sidan inte läst romanerna ännu.

    Misstänker dock att ett Svavelvinter-spel närmare gamla originalet skulle vara helt jävla oövervinnerligt. Nu hoppas jag at det ska sälja i längden ändå en ordentlig upplaga, men jag är är lite skraj att det ska göra ett Coriolis.

    Gilla

    1. Du menar sälja bra i början och sen bli ganska osynligt? Jag antar att det mest kostnadseffektiva sättet att hålla varumärket igång är mindre släpp i Fenix och på webben. Smågrejer, kanske bara en ny karta, är bättre än inget alls. Men det har ni nog redan tänkt på, eller? Med facit i hand kan man ju konstatera att Coriolis nästan blev kvävt av den ursprungliga extremt ambitiösa lanseringsplanen, som mest skapade irritation och besvikelser.

      Gilla

      1. Jag menar att majoriteten av de som vill ha spelet köper det typ vi släpp. Sen blir det svårare. Tror att det är för ”indie” för en majoritet, och att man överskattar varumärket.

        …om jag sätter på mig surgubbe-hatten. 😉 Men jag kan ju ha tokfel. Det verkar ju bli otroligt snyggt. Jag kommer köpa det bara därför, hur det än blir för övrigt.

        Gilla

      2. Det låter ju bra!

        Vi gör Svavelvinter RPG så jäkla bra vi bara kan, med högsta tänkbara krav på texter, regler, bilder och layout. Men någon marknadsundersökning har vi inte gjort, vi gör det spel vi brinner för att göra. Hur väl det säljer återstår att se, men signalerna så här långt är goda!

        Visst har spelet ”indie”-inslag, men det går utmärkt att spela klassiskt äventyrande om man vill. Det är snarare ett försök att överbrygga klyftan mellan trad och indie än ett renodlat indiespel. Skulle vilja påstå att de flesta nya rollspel i dag har tagit intryck av indievågen, så detta är inget extremfall.

        Vad gäller risken att ”göra en Coriolis”, så kommer Svavelvinter att innehålla betydligt mer konkret spelbart material i själva grundboken, som introscenario och färdiga kampanjupplägg. Därtill är världen redan etablerad, i Eriks romaner och de gamla spelmodulerna, och utvecklas ytterligare med materialet i spelet.
        Precis som Petter B föreslår tänker vi supporta spelet med tätare mindre moduler snarare än ett fåtal gigantiska.

        Sen vill jag ju tillägga att Coriolis också är på god väg mot en nystart, men Ikonernas Nåd 1 och ett nytt regelsystem på väg under 2012!

        Gilla

      3. Se där. Bra tänkt.

        När det gäller Coriolis så hoppas jag på mer SF a la Serenity och mindre religion. Jag är en av de som inte är intresserad av den biten. Det räcker ha den biten som ”krydda”.

        Gilla

      4. Jag tror som du på support, men också attd et finns en relativ grupp som ändå spelar (dvs förköper el något sånt som Tomas skriver).

        Det är ju mkt som supportas i Fenix som det kanske ändå inte är jättemånga som spelar.

        Sen är frågan vilka och hur många som spelar vad – något ingen egentligen kunnat svara på (?).

        Gilla

      5. Ja, att supporta i Fenix är en konst i sig. Det ska både vara bra och inte ta alltför mycket tid och resurser. Jag tror på nytänkande. Kanske en serie korta artiklar som alla innehåller en detaljerad färgkarta eller annan snygg handout?

        Gilla

  2. Jag tycker nog ändå att du ska satsa på en Apple MacBook Air.

    Kolla in 11 och 13 tum i verkligheten och fundera på om du verkligen måste ha 13.

    Jag har lärt mig att köpa billigt är dyrt. Det är mycket bättre att köpa något som man vet är bra och fungerar för det man har tänkt sig – även om man får lägga ut några extra guldmynt vid inköpet!

    Om det känns tungt ändå så lägg undan några tusenlappar ett par månader så har du råd med det du vill ha. Om du har tålamod så kan du ju vara först med nästa generation MacBook Air som då är ännu vassare.

    Undvik att köpa begagnat på Blocket eller Tradera – risken är för stor att det slutar med besvikelse. Köp i en riktig fysisk butik i din närhet så att du kan fråga om hjälp den dagen du kanske behöver det.

    Själv kör jag MacBook Pro 17-tum men köpte jag en ny dator idag så skulle jag direkt köpa en 13-tums Air istället. Den är den perfekta datorn nu när hårdvaran och tekniken har blivit så kraftfull som den är och ändå krympt i fysisk storlek. Jag kommer aldrig gå tillbaks till PC/Windows-träsket efter tusen olika pc-burkar tidigare i mitt liv!

    Gilla

  3. Köp begagnat från IT-auktion, en auktionsfirma i Bromma som har handlat med bättre begagnade (läs: knappt använda) datorer på webben sedan åtminstone 1997. Förr eller senare kommer det att dyka upp en Macbook Air där. Jag har bara positiva erfarenheter av dem.

    http://www.it-auktion.se

    Gilla

Lämna en kommentar